Kovending hos Haas: Derfor er Kevin alligevel bag rattet

Kevin Magnussen skulle have siddet over første træning, men får alligevel mulighed for den vigtige ekstra træning

MONZA (Ekstra Bladet): Tordenbyger truer Italiens Grand Prix både fredag og lørdag med 60 procents sandsynlighed for nedbør under første træning - og en våd vejrudsigt til eftermiddag.

Derfor har Haas F1 valgt at hive Ferrari-reserven Antonio Giovinazzi ud af bilen til fordel for Kevin Magnussen; første træning på italienerens hjemmebane i Monza var ellers en af de syv planlagte træninger for Haas resten af denne sæson. Det oplyser Haas’ presseofficer.

Da anden træning kan regne væk, tør man ikke risikere en lignende situation som i Ungarn, hvor Kevin Magnussen stort set ikke sad i bilen, før det bliver alvor.

Sådan en situation vil få for stor betydning for danskerens weekend, og i sidste ende teamets mulighed for at score vigtige point til VM-stillingen.

- Jeg får en førstetræning på et andet tidspunkt, fortæller Antonio Giovinazzi, da Ekstra Bladet møder ham iført jeans og Haas-uniform, kort før sessionen skulle begynde.

Det giver mulighed for, at teamet kan teste nye CI-bremser i begge sider af garagen, når Kevin Magnussen får fuld træning.

Torsdag fortalte Günther Steiner, at man lige ville se vejret an, før man prøvede den nye løsning, som især Romain Grosjean har sukket efter.

Kevin Magnussen gav udtryk for, at intet var sikkert, og danskeren har ingen store problemer med de nuværende fra Brembo.

Hvis de nye CI-bremser ikke virker, og anden træning regner væk, kommer teamet helt skævt ind til weekenden. Derfor er det en overvejelse værd, hvorvidt man skal teste de nye bremser her.