Kriseramte McLaren bløder videre

Fernando Alonso tilføjede på Hondas hjemmebane Suzuka yderligere skår i glæden på McLaren-Honda med sin nedladende kommentar om Honda-motoren, vurderer Formel 1-ekspert

Der er nok brug for at klinke lidt skår i forholdet mellem Honda-præsident Takahiro Hachigo og Fernando alonso efter spanierens nedladende kommentar om motoren.
Der er nok brug for at klinke lidt skår i forholdet mellem Honda-præsident Takahiro Hachigo og Fernando alonso efter spanierens nedladende kommentar om motoren.

Krisen i McLaren buldrer videre. Senest blev både Fernando Alonso og Jenson Button kørt godt og vel i smadder på den japanske Suzuka-bane, men nu lader det også til, at det kan komme til at koste på de indre linjer.

Alonso bedyrede nemlig flere gange over den interne kommunikation, at hans Honda-motor var at sammenligne med en af dem, der bliver brugt i 'lillebror-klassen' GP2.

Hør Alonsos rasen her:

Men den slags skal man passe lidt på med. For at fornærme japanere på japansk jord - endda på Hondas egen bane - er ikke noget, der glider let ned i Den opgående sols land.

Se også: McLaren-boss bekræfter: Bestyrelsen vil have Button

Det påpeger i hvert fald BBC's førstemand på Formel 1-stoffet, Andrew Benson, i sin blog.

- I et land, hvor ære er en del af kulturen, og hvor tab af ansigt er meget alvorligt, har Alonsos bemærkning såret Honda slemt - uanfægtet af det faktum, at Hondas ingeniører og ledelse udmærket er klar over motorens mangler, skriver han.

En mavepuster af rang til Honda-præsident Takahiro Hachigo og hans hær af ingeniører, der nu i snart et år har kæmpet med at få den drilske motorenhed til at præstere op til ambitionsniveauet.

Hjemmebane-grandprixet blev en frustrerende affære for McLaren-Honda. (Foto: Allover) Formel 1 - 27. sep. 2015 - kl. 11:03 Åbenlyst kaos: McLaren-duo uenig med topchefen

Selv nåede Alonso at falde lidt ned og skrue det diplomatiske smil på. Og så forsøgte han at genvinde lidt af det tabte med  sine Honda-kommentarer ved at hævde, at det er den motor, der har størst potentiale i feltet.

- Jeg tror, at det er den eneste, der kan udfordre Marcedes på den korte bane. Lige nu er det hårde tider, da vi ikke har det rigtige isenkram til at slås med dem. Men jeg synes, at alle arbejder hårdt for det.

- Det er en meget positiv ting. Alle sikrer sig, at vi kender problemerne, og vi går dybt ind i løsningerne af dem, så vi kan løse dem til det kommende år. Det arbejder vi på.

- Men vi kan ikke gemme os, når vi søndag efter søndag er samlet - det er frustrerende, siger Fernando Alonso.

Få Formel Ekstra-eksperternes vurdering af situationen her

31 kommentarer
Vis kommentarer