Kritiseret McLaren-boss: Derfor tog det så lang tid

Ron Dennis brugte torsdag fem minutter på at forklare, hvorfor det tog så lang tid at vælge mellem Button og Magnussen

Se Kevin Magnussens reaktion på pressemødet

WOKING (Ekstra Bladet): Ron Dennis har fået på puklen på det sidste, det har McLaren-teamet egentlig generelt, men mest holdejer Ron Dennis - fordi holdet ikke før i dag, den 11. december, offentliggjorde næste års kørerbesætning. Tre uger efter, at sæsonen sluttede.

Alle andre teams har i nogen tid haft deres kørere på plads, men McLaren kunne tilsyneladende ikke beslutte sig. Udover, at der var uenighed i McLarens bestyrelse om, hvorvidt de skulle beholde Button eller Magnussen, så spillede også en række andre faktorer ifølge Dennis ind, da beslutningen trak ud.

Kevin Magnussen må tage en pause fra Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Formel 1-ekspert: Kevin-situation er ligesom Bendtners

Kevin Magnussen er nu forhenværende Formel 1-kører. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 Engelsk legende har ondt af Kevin

Ron Dennis måtte torsdag bruge en god bid af sit anseelige ordforråd på at forklare, hvorfor det tog så lang tid at beslutte sig.

Det var blandt andet udsigterne til, at McLaren måske skulle have en tredje bil med i Formel 1 i 2015 – fordi feltet risikerede at blive reduceret til færre end 16 biler – som nagede Ron Dennis. For det ville belaste holdet økonomisk, og han ville få brug for en tredje kører.

En anden faktor blev det, at man før de sidste to løb havde muligheden for at overhale Ferrari i holdmesterskabet i 2014. Dertil skulle bruges to motiverede kørere.

(Foto: McLaren)
(Foto: McLaren)
 

- Før Brasilien havde vi en meget vigtig aerodynamisk test i Abu Dhabi, og jeg ville ikke destabilisere produktet af den test ved at have en kører, som ikke var motiveret.

- Så kom et par andre faktorer i spil, et møde i Formel 1-kommisionen. Den ene var muligheden for, at vi skulle køre med tre biler, og det andet var nogle af de andre holds økonomiske situation. Jeg balancerede med de (økonomiske) scenarier.

- Hvis vi skulle køre med tre biler, ville jeg have de bedst egnede kørere, og derfor blev timingen i beslutningen påvirket, forklarede Dennis.

Erik Magnussen ærgrer sig inderligt over nevøen Kevins tidlige exit fra Formel 1, men har er sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før han er tilbage i motorsportens fornemste klasse. (Foto: Anthon Unger). Formel 1 Kevins onkel: Det hænger ikke sammen

Manager Dorte Riis Madsen og Kevin Magnussen giver hinanden et kram (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Manager: Chokeret Kevin er tilbage næste år

Jason Watt: Derfor er Kevin ikke ude

- Pressen, fansene og sponsorerne lægger alt det pres på, de kan, så der bliver truffet en beslutning, men i sidste ende ligger beslutningen hos mig, og i enden tager jeg konsekvenserne for resultaterne i 2015. Og ingen vil give mig den mindste barmhjertighed, hvis beslutningen er forkert.

- Jeg føler mig fuldstændig i min ret til at tage min tid, for selvom det var lidt smerteligt for de to kørere (at måtte vente, red), så ville deres smerte ikke være noget i sammenligning med den smerte, jeg ville blive udsat for, hvis beslutningen viste sig at være forkert, lød det fra Ron Dennis.

Selve grunden til, at det blev Button og ikke Magnussen, ligger blandt andet i resultaterne – Buttons 126 point mod Kevins 55 i sæsonen. Men også i Hondas tiltræden som motorproducent.

Jenson Button har tidligere kørt for Hondas eget fabrikshold i seks sæsoner fra 2003 til 2008, og han er kendt for at være fremragende til at udvikle en motor. Button var ganske enkelt det sikreste kort.

Kevin Magnussen og McLaren-boss Ron Dennis sammen ved Bahrains Grand Prix tidligere på året (Foto: Jan Sommer) Formel 1 McLaren-boss: Derfor blev det ikke Kevin

Foto: Linda Johansen Formel 1 Tom K. om Kevin-exit: Det er ren politik

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

FAKTA: Her er alt om Kevin Magnussens karriere

Den danske racerkører Kevin Magnussen blev torsdag degraderet til reserve af Formel 1-teamet McLaren, der i stedet lader Fernando Alonso og Jenson Button være teamets kørere i 2015.

Her er Magnussens blå bog:

* Navn: Kevin Magnussen.

* Født 5. oktober 1992 i Roskilde.

* Søn af den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen.

* Karrieren i tal:

- 2008: Dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

- 2009: Samlet nummer syv i Formel Renault 2.0 Eurocup. Samlet nummer to i Formel Renault 2.0 og kåret til årets rookie. Bliver en del af Formel 1-teamets McLarens såkaldte Young Driver Programme.

- 2010: Samlet nummer tre i det tyske Formel 3-mesterskab med tre sejre og otte podieplaceringer i alt. Årets rookie.

- 2011: Samlet nummer to i det britiske Formel 3-mesterskab med syv sejre og ni podieplaceringer i alt.

- 2012: Samlet syver i Formel Renault 3.5 med én sejr og tre podieplaceringer i alt. Bliver såkaldt McLaren Development Driver.

- 2013: Vinder mesterskabet i Formel Renault 3.5 med fem sejre og 13 podieplaceringer i alt. Reservekører for McLaren.

- 2014: Får en forrygende debut i Formel 1 med en andenplads i det australske grandprix i Melbourne. Slutter sæsonen på en samlet 11.-plads.

- 2015: Test- og reservekører for McLaren.

Kilde: kevinmagnussen.com og f1.com

0 kommentarer
Vis kommentarer