Kryptisk Button lukker for fremtidssnak

Efter de seneste dages spekulationer om et stop i Formel 1-sporten, lukkede Jenson Button helt ned før Japans Grand Prix

Jenson Button lukkede torsdag for yderligere spekulationer i, om han skulle være på vej ud af Formel 1. (Foto: AP)
Jenson Button lukkede torsdag for yderligere spekulationer i, om han skulle være på vej ud af Formel 1. (Foto: AP)

De seneste dage er Jenson Button i britisk presse blevet sendt på Formel 1-pension med noget nær sikkerhed - så sikker som pressen nu kan blive i en sport, der elsker rygter.

Torsdag måtte den 35-årige ex-verdensmester på det traditionelle åbnings-pressemøde før Japans Grand Prix selvfølgelig forholde sig til de ting, der er blevet skrevet og sagt om hans fremtid på det seneste.

Jenson Button har mistet tålmodigheden med Honda-motoren og takker nej til endnu et år bag rattet. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 21. sep. 2015 - kl. 11:45 Britiske aviser: Button stopper Formel 1-karrieren

Der er 'gode samtaler' med McLaren, siger Button torsdag, men derudover vil han ikke uddybe sine udtalelser om, at det skal være sjovt at køre ræs - med alt hvad der ligger af tolkningsmuligheder i de udtalelser.

- Der er intet nyt i forhold til det sidste løb, ikke mere information, siger Button.

- Vi har gode samtaler, holdet og mig. Mere er der ikke. Der er mange muligheder for, hvad der kan ske næste år. Så mange muligheder, siger Button.

Se også: Efter rygter om Formel 1-stop: Nu udtaler Button sig

McLaren har en option på at forlænge med Jenson Button i 2016-sæsonen, men englænderens kontraktsikrede løn på 120 millioner kroner er angiveligt et springende punkt i forhandlingerne om en forlængelse, for McLaren har med de seneste par års elendige sportslige resultater ikke haft det samme tilstrømning af blandt andre præmiepenge.

Til gengæld kunne den nuværende sitution, hvor flere Formel 1-stemmer i engelsk presse begræder Buttons mulige afgang, minde om sidste år, hvor Button længe var dømt ude, inden McLarens bestyrelse valgte at beholde englænderen på Kevin Magnussens bekostning. Selv Buttons antydning af, at han sagtens kan finde på noget andet at lave, minder om udtalelser fra sidste år.

Se også: Kevins manager forventer snarlig afklaring: Voldsomme rygter

Kevin Magnussen har længe været favorit til at overtage efter Button, hvis denne stopper hos McLaren.

På det seneste er GP2-førerhunden Stoffel Vandoorne dog blevet snakket noget tættere på sædet i engelsk presse - og til Japans Grand Prix er belgieren reservekører i stedet for Kevin Magnussen, der har brækket hånden.

Se også: Punkt for punkt: Derfor fører Kevin over konkurrenten

19 kommentarer
Vis kommentarer