Annonce:
Annonce:

Kryptisk Renault-chef giver Kevin håb

Frédéric Vasseur vil ikke udelukke, at Renault finder en ligestillet kører til Nico Hülkenberg

Annonce:
Følg Formel 1

Kevin Magnussen aner det ikke. Du ved det ikke, og denne artikels forfatter aner det da slet ikke.

Hvem pokker skal være side kick til Nico Hülkenberg hos Renault i næste sæsons Formel 1-cirkus?

Magnussen er blandt kandidaterne. Det er denne sæsons makker, Joleon Palmer, også. Og så er der Esteban Ocon, Valtteri Bottas og så videre.

Hvad der dog er sikkert er, at det hverken bliver i dag eller i morgen, der bliver sat navn på køreren, der i 2017 skal danne makkerpar med rutinerede Hülkenberg.

Det fortæller Frédéric Vasseur, team-chef hos Renault, til den franske sportsavis L’Équipe.

Annonce:

- Vi giver os selv nogle flere løb til at kigge på alle kandidater til det andet sæde, inden vi træffer en beslutning, siger han i artiklen, der handler om, at Renault ikke død og pine satser på en rutineret herre (Hülkenberg) og så ellers fylder hullet ved siden af med et talent.

Det kan ifølge Vasseur lige så godt være en anden kører med erfaring.

Fungerer perfekt hos Mercedes
Det fungerer hos Mercedes med enorm succes, og McLaren gør ligeså brug af det med Jenson Button og Fernando Alonso.

Så hvorfor ikke også hos Renault?

- Hvorfor ikke have to ledere på holdet? Det fungerer jo perfekt hos Mercedes. Jeg bryder mig ikke om ideen om at have en topkører og en anden kører, der må nøjes med at stå i skyggen.

- Se bare på Mercedes og den duel, der foregår der (mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg, red.). Det har skubbet teamet fremad. Ideen var at have to lige talentfulde kørere.

Varme bud fra F1-paddocken: De kører Renault i 2017

Så kan man altid diskutere, om ikke Sebastian Vettel, Kevin Magnussen eller smedens kat for den sags skyld kunne have høvlet point sammen i de kraftfulde Mercedes-racere – og været i spil til VM-titlen.

Annonce:

Ocon er på listen
Men Magnussen er fortsat blandt kandidaterne til at tage den ledige plads. Danskeren ’slås’ med fyrige gutter som Palmer, Esteban Ocon og Valtteris Bottas, der alle har været sat i forbindelse med Renault det seneste stykke tid.

Om Magnussen så kan kategoriseres som rutineret er mere tvivlsomt. Hans to sæsoner i motorsportens vældigste klasse er ikke meget sammenlignet med Hülkenbergs mere end 100 løb. Omvendt har han flere løb og point på cv'et end eksempelvis 20-årige Esteban Ocon.

Men netop Ocon fra Manor Racing har vundet Vasseurs opmærksomhed. Selvom franskmanden endnu har sit første Formel 1-point til gode.

- Han er på vores liste. Det er ingen hemmelighed. Hvert løb giver mere værdifuld information. Ocons præstation på Suzuka sidste weekend var glimrende sammenlignet med hans kollega (Pascal Wehrlein, red.). Han kørte et fremragende japansk grandprix, siger Vasseur om Ocon, der dog sluttede næstsidst i det japanske grandprix – med kun Wehrlein efter sig.

Der resterer fire løb i denne sæson: Austin (USA), Mexico City, São Paulo (Brasilien) og Abu Dhabi. Næste løb køres førstkommende weekend.

Se her Kevin: Porsche har en ledig plads

Undrer sig over Renault: Han har jo ikke nået podiet?

Kevin tvivler: Er Formel 1 det værd?

Magnussen: Jeg er den bedste kandidat (fra 29. september)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: