Kuk i køreplanen: F1-stjerner får baghjul af popstjerner

Poppens stjerner vil i Texas give baghjul til Kevin Magnussen og Co.

Liberty Madias direktør, Chase Carey var forbi årets Le Mans for at starte 24 timers løbet, men også for at hente inspiration (Foto: Jan Sommer)
Liberty Madias direktør, Chase Carey var forbi årets Le Mans for at starte 24 timers løbet, men også for at hente inspiration (Foto: Jan Sommer)

Når Formel 1-feltet i næste weekend gør stop i Austin, Texas, må Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kevin Magnussen og co. finde sig i at få baghjul af et par poppens store drenge, Justin Timberlake og Stevie Wonder.

De to er sammen med verdens mest kendte boksering-announcer, Michael Buffer, 'Let's Get Ready to Rumble' skyld i, at der for første gang i mands minde er gået kuk i køreplanen for USA's Grand Prix.

Den nye amerikanske ejer af Formel 1-rettighederne, Liberty Media, vil nemlig køre et VM-løb i bedste 'The American Way-stil'.

Allerede sidste år blev der samme sted solgt Formel 1-billetter kombineret med en koncert med Taylor Swift, og det viste sig at være så stor en succes at have skelet til Super Bowl-finalen, at der i år vil blive to koncerter.

Så må Formel 1-kørerne værsgo rette sig ind, og størstedelen af TV-kunderne må acceptere, at der ikke vil blive kørt i primetime.

Justin skal feste 'The American Way'. Foto: All Over
Justin skal feste 'The American Way'. Foto: All Over
 

Det betyder, at lørdagens kvalifikation set med europæiske øjne vil blive en midnatsforestilling, da racedirektør, Charlie Whiting har godkendt, at der vil blive fire timer mellem den 3. træning og kvalifikation mod normalt to timer, fordi Justin Timberlake skal give koncert.

Så startpladserne til søndagens løb med start kl. 21 dansk tid vil blive fordelt før og efter midnat lørdag.

Og da Michael Buffer skal have masser tid til at 'messe' eller rettere annoncere feltet, skal kørerne indfinde sig en halv time tidligere på startgridden.

Stevie Wonder skal om søndagen afslutte den store fartfest, som har haft svært ved at fange amerikanernes interesse, fordi man har sit eget i form af bl. a. Indy Car og Nascar samtidig med, at Haas med franskmanden Romain Grosjean og danskeren Kevin Magnussen er alene om at vise det amerikanske flag i Formel 1.

Selv om der tidligere har været koncerter i forbindelse med Formel 1, har ændringerne sat sindet i kog blandt de mange gamle mænd i Formel 1, som havde det helt fint med, at den tidligere Formel 1-boss, Bernie Ecclestone ikke ville anerkende, at tiderne har skiftet, så forretningen blev pænt sagt kørt meget konservativt.

Se også: F1-revolution på vej: Nye ejere klar med drastiske ændringer

Se også: F1's afgående diktator beundrede Hitler og forsvarede Hussein

Se også: Verdensmesteren til fyret F1-boss: Det var på tide!

1 af 2 Justin Timberlake skal give koncert, så Formel 1-kørerne må vente med at køre kvalifikation (Foto: AP)
2 af 2 Liberty Madias direktør, Chase Carey var forbi årets Le Mans for at starte 24 timers løbet, men også for at hente inspiration (Foto: Jan Sommer)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen