Annonce:
Annonce:

Lægger en lille milliard: Sådan vil Kevins boss skabe succes

- Vores mål er at blive en del af midterfeltet eller bedre, så hurtigt som muligt. Vi er her ikke for at køre nede bagved. Det er en langsom og smertefuld måde at køre racerløb på, siger Gene Haas

Annonce:
Følg Formel 1

BAHRAIN (Ekstra Bladet): 'Jeg har aldrig mødt den fyr, som siger, at andet år i Formel 1 er sværere'.

Måske Gene Haas ikke er klar over det, men han har mødt sådan en fyr. Teamchef Günther Steiner har prøvet det tidligere i sin Formel 1-karriere og er meget bevidst om ikke at begå de samme fejltagelser med Formel 1' s nyeste hold.

Men det siger noget om, hvordan Kevin Magnussens arbejdsgiver tænker.

Han er ikke kommet til Formel 1 for at spilde sin tid og sine penge. Han er her for at få succes.

Ordene faldt, da Gene Haas mødte blandt andre Ekstra Bladet under den første test i Barcelona, hvor han ud over sine sædvanlige løstsiddende cowboybukser med amerikansk fit, løbesko også var iført en skindjakke af tvivlsom kvalitet.

Men jakken var prydet af et emblem: Daytona 500-vinder.

Annonce:

I weekenden før testen vandt Kurt Busch nemlig det prestigefyldte løb for Gene Haas' Nascar-team.

Hvilket illustrerer, hvilken type Kevin Magnussens nye boss er. Verdens førende producent af CNC-maskiner er ikke kommet til Formel 1 for bare at være med.

Han er vant til at vinde både med sit eget selskab og sit racingteam.

Drømmer om podieplads
Mens iagttagere og de såkaldte eksperter frygter for Haas-teamets svære andet år - også trods en solid start på sæsonen - ser ejeren anderledes på det. Han sigter efter en syvendeplads i konstruktør-VM og drømmer om at snuppe et podie fra topholdene, når chancen byder sig.

- Vores mål er at blive en del af midterfeltet eller bedre, så hurtigt som muligt. Vi er her ikke for at køre nede bagved. Det er en langsom og smertefuld måde at køre racerløb på. Vi ved, at vi skal præstere. Vi har den basale struktur til at opnå det og til at forbedre os hurtigt, siger Gene Haas.

61300684.jpg 

Annonce:

Med et årligt budget på en lille milliard kroner er det ikke småpenge, den amerikanske ingeniør satser på sit Formel 1-projekt.

Forbilledet er Red Bull, for i sidste ende er Formel 1 et udstillingsvindue for Haas, som kan sælge sit værktøj.

- For mig giver det økonomisk mening at gå i Red Bulls fodspor, hvor de bruger enorme summer på at promovere deres produkt.

- Jeg har været i værktøjsbranchen i mange år og brugt mange penge på markedsføring. Reklamer får bare ikke samme opmærksomhed, som hvis man gør noget ud over det sædvanlige. Og det kan man gøre i Formel 1, siger Gene Haas og nævner Romain Grosjeans sjetteplads i debuten som eksempel.

- I Melbourne fik vi megen opmærksomhed, fordi vi gjorde noget, som ikke havde været gjort i 30 år. Det vil folk gerne læse om. Folk får et andet indtryk af dig, end hvis du køber en reklame, siger han.

Annonce:

- I mit tilfælde prøver jeg at lave en reklamekampagne, der minder om eksempelvis Red Bull, hvor du prøver at sælge et produkt. Enten kan du bruge en masse penge på reklamer, eller også kan du gøre noget ekstraordinært for at få folks opmærksomhed.

- Der er mange paralleller mellem biler med høj ydeevne og maskinværktøj med høj ydeevne. Jeg prøver at brande det image til mit kundegrundlag. Vi sælger maskinværktøj med høj ydeevne. Ved at race giver vi et eksempel på, hvad vi kan, siger han.

Gennem et tæt partnerskab med Ferrari er tilgangen til Formel 1 anderledes, end man har set tidligere. Recepten virkede i fjor, og det ser ud til at fortsætte.

Amerikanere overtager
I mellemtiden er sporten blevet overtaget af amerikanere, og der er en mindre revolution på vej. En mere fair fordeling af præmiepengene er ønsket hos de økonomisk trængte midterhold, men Gene Haas er kapitalist frem for alt.

- De større hold bruger utrolig mange penge på research og udvikling. Fra det synspunkt fortjener de flere penge. Nogle af de hold bagest, som kæmper, fortjener ikke nødvendigvis at overleve.

Annonce:

- For mig er det naturens gang. Holdene forrest får flere penge og større budgetter, de bageste kæmper, men vores mål er ikke at være bagest så længe, for pengene er oppe foran, siger Gene Haas.

- Jeg har været i Nascar længe, og der begyndte vi i bunden. Så opstod der en mulighed, vi skiftede retning og begyndte at vinde. Om det sker i Formel 1, ved jeg ikke, men vi skal være klar. For døre vil åbne sig. Mulighederne er der, det gælder bare om at se dem og udnytte dem.

61317985.jpg

FAKTA: Sådan er Haas F1 opbygget

Haas-bossen glæder sig: Kevin er tilbage

Tommel op fra Big Mag: Som far er jeg vild med Haas

Formel 1's nye ambition: Haas skal kunne vinde

Gene Haas: Kevin er en passiv-aggressiv type:

Chefen glad for Kevin og Grosjean: Vi har de bedste kørere

Efter succesfulde dage: Haas-bossen storroser Magnussen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: