Læs Rosbergs afskedsbrev: Derfor stopper jeg

Nico Rosberg har skrevet rørende afskedsbrev, hvor han forklarer, hvorfor han stopper karrieren

Ligeså forudsigeligt det har været, når Mercedes-racerne har kørt fra konkurrenterne i årets Formel 1-sæson, ligeså chokerende var det, da den nyslåede verdensmester Nico Rosberg fredag bebudede sit karrierestop.

Det siger rivalen Hamilton om Rosbergs chok-exit

I modsætning til sin nu forhenværende team-rival Lewis Hamilton har Rosberg dog rigeligt i en enkelt VM-titel, og derfor lod han fredag bomben falde.

En bombe, han nu forklarer i et rørende afskedsbrev til Mercedes og hel F1-cirkusset.

- Efter 25 år i motorsport har det været min drøm, mit eneste mål, at blive verdensmester i Formel 1. Nu har jeg gjort det. Jeg har besteget mit bjerg, og jeg er på toppen nu, så det føles rigtigt, skriver han og fortsætter:

- Jeg kan godt fortælle jer, at denne sæson har været satans hård. Jeg har kæmpet som en sindssyg efter de seneste to års skuffelser. Det har været benzinen på mit bål, skriver Nico Rosberg, der fremhæver de ofre, hans hustru og nærmeste familie har betalt for hans ultimative triumf.

Rosberg BBC

- Selvfølgelig har det påvirket dem, jeg elsker. Det har krævet en indsats af hele familien, der alle har ofret sig og satset alt på vores mål. Jeg kan ikke takke min hustru, Vivian, nok. Hun har været fantastisk. Hun forstod, at dette var det store år, vores mulighed for at gøre det. Og hun skabte pladsen til, at jeg kunne restituere fuldstændig mellem hvert løb, mens hun passede vores datter hver eneste nat og prioriterede vores mesterskab højest, skriver den taknemmelige verdensmester.

21.30544746.jpg

AP/SNTV: Nico Rosberg forklarer på pressekonference, hvorfor han stopper sin Formel 1-karrierePå en pressekonference fredag tale verdensmesteren om sit Formel 1-stop. Video: AP/SNTV

Han sender også varme hilsner til det Mercedes-team, der nu skal finde en ny makker til Lewis Hamilton.

- Det eneste, der har vanskeliggjort beslutningen er, at jeg sætter min racerfamilie i en svær situation. Men Toto (Wolff, direktør for Mercedes' F1-team - red.) forstod det. Han vidste straks, at jeg havde truffet min beslutning. Min stolteste bedrift i motorsport vil altid være at have vundet verdensmesterskabet med dette fantastiske hold, 'Sølvpilene', skriver Nico Rosberg, der ligesom sin far, Keke Rosberg, går på pension med en enkelt VM-titel på CV'et.

Du kan se hele brevet her:

 2016_12_02_18_05_59_Nico_Rosberg_ends_his_racing_career.pdf_Adobe_Reader.png

2.png

3.png

Eksperter: Her er Rosbergs afløser

Rosbergs chokerende stop: Se Kevins hilsen til verdensmesteren

Mercedes blev taget på sengen af Rosberg

Formel 1-chok! Verdensmesteren stopper 

Gense Rosbergs allersidste omgang i Formel 1:

Nico Rosberg - Blå Bog

59 kommentarer
Vis kommentarer