Laudas karaktermord på Alonso: Han er egocentrisk, dyster og gnaven

Fernando Alonso er blevet offer for et voldsomt angreb fra Formel 1-legenden Niki Lauda

Niki Lauda er ude med riven efter Fernando Alonso. (Polfoto)
Niki Lauda er ude med riven efter Fernando Alonso. (Polfoto)

I årevis har der i Formel 1-miljøet været en vis konsensus om, at Fernando Alonso - som nappede et sæde hos McLaren fra Kevin Magnussen - er den bedste kører i feltet. Hvis han havde den bedste bil, ville han formentlig vinde VM.

Nu er den dobbelte verdensmester dog, hvad resultater angår, gået fra asken til ilden. Forstået på den måde, at han forlod et Ferrari-team, der bedømt på denne sæsons resultater var klar til at tage det næste skridt, og landede hos McLaren, som i sæsonens første tre løb har scoret et stort rundt 0 point.

Hvad værre er for den spanske superchauffør, så klæber en stor del af den dårlige stemning, han efterlod hos den italienske nationalstolthed, Ferrari, til ham selv personligt.

Se også: Bossen lover: McLaren klar med ny racer - til hvert løb!

I hvert fald hvis man spørger den tidligere Ferrari-verdensmester Niki Lauda.

- Alonso er egocentrisk, dyster og gnaven. Han er også ret negativ, lyder det benhårde skudsmål fra den 66-årige østriger, der nu om dage er bestyrelsesformand for det dominerende Mercedesteam.

Afgrunden
Ordene kan læses i den italienske avis La Repubblica, som for egen regning skriver om Laudas ord: ' En tung dom, som afspejler, hvordan hele paddocken tænker om den situation på grænsen til det sørgelige, som Alonso be-finder sig i, hvor han er reduceret til en slags Cassano (eller Balotelli, om man vil)'.

Lauda mener, at Sebastian Vettel har en helt anden ind-flydelse på det italienske hold.

- Sidste år, når et løb sluttede, begyndte han (Alonso, red.) at kritisere: 'Det her virker ikke, der er et problem her, her er grunden til, at vi ikke vinder'. Hvordan kan man holde moralen på et team oppe, hvis en kører kun siger dårlige ting? Alle ved det: Hvis du kører ræs for Italien, så kan du ikke tillade dig den attitude.

Se også: Lauda bifalder Mercedes-stjernekrig: De skal være 'egocentriske skiderikker'

- Måske er der andre steder, hvor man kan ignorere den kritik, men ikke i Maranello og omgivelser. Vettel er solskin, Alonso er mørke.

- Han traf den forkerte beslutning. Han skubbede sig selv i afgrunden, mener Lauda.

McLaren: Ny udvikling
Også den tidligere Formel 1-kører og Le Mans-vinder Emanuele Pirro mener, at Alonsos afgang fra Ferrari har hjulpet storholdet.

- Alonso blev i højere grad et problem end en berigelse, fordi han altid var utilfreds. Nu er der derimod kommet en ung mand til, som er entusiastisk, altid smiler og kører formidabelt, siger Pirro til speedweek. com.

Pirro mener, at Ferrari kan bygge yderligere på og gå efter sejren igen i den kommende weekend i Bahrain.

Alonsos nuværende hold McLaren har i endnu højere grad brug for at bygge på efter en miserabel sæsonstart, hvor den nye Honda-motor slet ikke har kunnet yde så stabilt, som man havde håbet.

Den 33-årige spanier må finde trøst i team-manager Eric Boulliers forsikringer om, at McLaren-raceren vil blive kraftigt forbedret hen over sæsonen.

Se også: Räikkönen håner Alonso ved ydmygende overhaling

- Vi forbedrer den samlede pakke før hvert eneste grandprix - med nye aerodynamiske dele eller den mekaniske videreudvikling. Vores program indeholder mange mellemliggende trin. I Shanghai ankom vi med ny undervogn, en ny frontvinge og nye bremsekanaler.

- I Bahrain vil vi se en yderligere udvikling både mekanisk og aerodynamisk. Til stort set alle grandprixer kommer vi med en ny bil, lover Boullier.

Se også: TV: Button straffet for kollision med kaospilot

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere