Le Mans-vinder klar til ledigt F1-sæde

Ifølge velunderrettede Autosport skal Brendon Hartley overtage det ledige Toro Rosso-sæde til næste weekends F1-grandprix i USA

Sådan gik det Carlos Sainz i spanierens sidste løb for Toro Rosso.

Der har været gang i kørerrokaden den seneste tid i Formel 1.

Ikke mindst Red Bulls søsterteam Toro Rosso har haft et halv-hektisk efterår. Og de seneste bulletiner lyder på, at årets Le Mans-vinder for Porsche Brendon Hartley bliver kørt i stilling til næste løb.

Toro Rosso benyttede til og med Singapore Daniil Kvyat og Carlos Sainz i de to biler, men til de to seneste grandprixer har det unge franske håb Pierre Gasly siddet i bilen i stedet for den udskældte russer.

Fra USA's Grand Prix skifter Carlos Sainz Jr. på en lejeaftale til Renault, og det betyder i første omgang, at Kvyat atter vil være at finde i bilen.

Men det amerikanske grandprix ligger oveni i afslutningen på den japanske Super Formula-serie, hvor Pierre Gasly for det Honda-drevne Team Mugen indtager andenpladsen blot et halvt point fra den førende kører.

Brandon Hartley (midten) vandt årets Le Mans sammen med Earl Bamber og Timo Bernhard. Foto: Jan Sommer
Brandon Hartley (midten) vandt årets Le Mans sammen med Earl Bamber og Timo Bernhard. Foto: Jan Sommer
 

Under Japans Grand Prix var Toro Rosso lidt for hurtige med at annoncere, at Kvyat og Gasly ville danne par resten af året. Trods modstridende udmeldinger ønsker Honda - som fra næste år leverer motorer til Toro Rosso - at Pierre Gasly gør forsøget på at vinde mesterskabet på hjemmebane. Bliver han væk, løber konkurrenten nemlig Toyota med sejren.

Hvis altså Toro Rosso kan finde en værdig afløser i USA, inden Pierre Gasly vender tilbage og færdiggør sæsonen. Her kommer Brendon Hartley ind i billedet, skriver Autosport.

Et team må benytte op til fire kørere i løbet af en sæson, så Toro Rosso-chefen Franz Tost ønsker at evaluere endnu en mulighed til 2018-sæsonen. Pierre Gasly synes sikker efter en overbevisende start, mens Daniil Kvyat har fået flere chancer, end det er kutyme i Red Bull-systemet.

27-årige Hartley kørte i 2008 en test for Red Bull og to for Toro Rosso i 2009. Han var reservekører for Red Bull i 2009-2010, før han røg ud af Red Bulls juniorprogram. Han har også kørt både test og siddet i simulator for Mercedes i 2012.

 

Newzealænderen kan denne weekend vinde WEC-mesterskabet i den store LMP1-klasse for Porsche på Fuji-banen i Japan. Han har tilstrækkelig point til den krævede F1-superlicens, men der er kontraktforhold med Porsche, der skal styr på, før det giver mening at købe en business-billet til Austin.

Sebastian Buemi skulle være alternativet, hvis Red Bull ikke kan blive enige med Porsche. Den 28-årige schweizer er tidligere Toro Rosso-kører, nuværende Red Bull-reservekører og har F1-superlicens.

Toro Rosso er sammen med blandt andre Haas F1 involveret i en intens kamp om de mellemste placeringer i kontruktør-VM og dertilhørende store præmiepenge. Teamchef Günther Steiner og Kevin Magnussen håber, at Haas kan udnytte den kaotiske situation hos Toro Rosso.

I en helt anden genre: Se Max Verstappen og Daniel Ricciardo udfordre den stinkende durian-frugt; det er helt seriøst temmelig morsomt

Brendon Hartley har også været i forhandlinger med Chip Gannasi Racing om at køre Indycar næste år. Foto: AP
Brendon Hartley har også været i forhandlinger med Chip Gannasi Racing om at køre Indycar næste år. Foto: AP
 

Se også: VM-katastrofe: Fejl til 439 kroner koster sejr til millioner

Se også: Eksklusivt indblik i F1-børnehaven: Se superstjernernes stikpiller

Se også: Haas-boss ellevild: En rigtig Kevin-manøvre

Se også: Efter løbet i Japan: To verdensmestre straffet

Jan Magnussen og Corvette tabte årets Le Mans på sidste omgang på grund af en punktering (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Verdens mest vindende: Her er Magnussens vilde tal

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen