Legende om Button-saga: Det handler om penge

U-vending: Jenson Button afviser historier om karriere-stop - Niki Lauda mener, at det hele handler om penge og opfordrer McLaren-Honda-stjernen til at blive

(Foto: AP)
(Foto: AP)

De store britiske aviser var muligvis en postgang for tidligt ude, da de med fælles stemme sendte Jenson Button på frivillig Formel 1-pension. Selv om den 35-årige brites fremtid har været et af de helt store spekulations-emner under Japans Grand Prix, er intet afgjort.

2009-verdensmesteren beslutning om fremtiden er udeblevet, og spillet i kulisserne fortsætter.

- Historierne kommer ikke fra mig. Efter sidste løb var jeg skuffet og sagde, at jeg ikke havde lysten længere, hvilket var sandt. Fordi jeg var så følelsesladet, tog de det som 'Åh, han trækker sig tilbage denne weekend', siger Jenson Button til BBC.

Teamet udlægger sagen, som om det er Jenson Buttons egen beslutning, hvorvidt han fortsætter.

Jenson Button har mistet tålmodigheden med Honda-motoren og takker nej til endnu et år bag rattet. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 21. sep. 2015 - kl. 11:45 Britiske aviser: Button stopper Formel 1-karrieren

Men det kan sagtens ende med, at den afgørende faktor bliver, hvad der hele tiden har været forventningen ... penge. Buttons kontrakt indeholder en lønforhøjelse fra 80 til 120 millioner kroner, hvis hans option udnyttes. Hvilket McLaren hverken har lyst eller råd til at honorere på grund af faldende indtægter.

Spørgsmålet er, om parterne kan mødes, for efter 16 Formel 1-sæsoner laver Jenson Button ikke velgørende arbejde, når man triller rundt nede bagved uden mulighed for at podieplaceringer.

Lauda: En kamp om penge
BBC-eksperten og den tidligere McLaren-stjerne David Coulthard er ikke i tvivl om, at lysten er til stede.

- Jenson vil køre ræs. Han har stadig meget at tilbyde, men der er mange ubesvarede spørgsmål. Jeg tror, McLaren har større udfordringer, som de skal have løst. Det er svære tider lige nu for McLaren, siger han.

Se også: Button spiller spillet - som en mester

Mercedes-formand, tidligere tredobbelt-verdensmester og altid åbenmundede Niki Lauda er overbevist om, at Jenson Button ønsker at blive, og den manglende beslutning skyldes lønforhøjelsen.

- Jeg sagde til Jenson i går: Kæmp din kamp om penge med Ron Dennis, for det er altid det samme. Men bliv så, for hvis du smutter, så er det farvel til en af de sidste hurtige drenge. Så jeg sagde til Ron: 'Betal ham hans penge'.

- Hvad er den bedste kombination, hvis du vil skabe en hurtig bil og udvikle motoren? Det er de to (Alonso og Button). Sæt en ung fyr i bilen, og motoren kører ikke hurtigere.

- Til syvende og sidst er Jenson og Ron kvikke nok til at finde ud af det. Jenson sagde til mig i går, at han gerne vil køre og ikke ønsker at trække sig tilbage, siger Niki Lauda til BBC.

For første gang siden Spanien er Nico Rosberg på pole position. (Foto: Allover)
For første gang siden Spanien er Nico Rosberg på pole position. (Foto: Allover)
 

Kvalifikationen til Japans Grand Prix blev endnu en skuffelse for McLaren-Honda.

Jenson Button var frustreret, fordi han fik begge sine omgange ødelagt. Den første fordi pitten gav ham de forkerte indstillinger til motoren - den anden fordi Max Verstappen havde et uheld, som stoppede kvalifikationen tidligt.

Her ender Daniil Kvyat i et slemt crash:

Nico Rosberg snuppede pole position foran holdkammeraten Lewis Hamilton og Williams' Valtteri Bottas. Q3 stoppede tidligt efter et ordentlig crash af Daniil Kvyat.

Red Bulls russer slap tilsyneladende uskadt fra uheldet.

Se også: Kig på Kevin: Rykker frem på ønskelisten

24 kommentarer
Vis kommentarer