Lettet teamchef: McLaren ovre de værste problemer

Trods store forsinkelser for det britiske-japanske team i første test, forsøger Eric Boullier at bevare optimismen

Fernando Alonso har haft sine to testdage i Jerez og har nu overladt sædet til Jenson Button. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Fernando Alonso har haft sine to testdage i Jerez og har nu overladt sædet til Jenson Button. (Foto: Miguel Morenatti/AP)

Med blot 12 kørte omgange under Formel 1-testen i Jerez' to første dage havde det nye McLaren-Honda kurs mod katastrofen. 32 omgange på testens tredjedag fik optimismen til at vende tilbage, inden et nyt teknisk problem ødelagde eftermiddagen.

- Det var en komponent fra en tredjepart, som forårsagede en læk i køleren. Vi var nødt til at fjerne motoren og åbne alt for at skifte den, fordi delen sad i midten af det hele. Vi kunne have kørt måske en halv time, men besluttede at stoppe for at forberede os ordentligt til onsdag, sagde Eric Boullier efter tredje testdag til blandt andre Autosport.

- De store problemer er nu klaret, konstaterer han.

Der var brug for både de blå regnvejrsdæk og de grønne intermediate under de våde forhold i Sydspanien. (Foto: Miguel Morenatti/AP) Formel 1 Store fremskridt afløst af nyt McLaren-uheld

De tekniske udfordringer på Jerez-testens første dage gør, at McLaren-Honda har nået 'mindre end 50 procent' af, hvad de havde planlagt.

- Men det er bedre end ingenting, og i det mindste har vi operationelt nået alt, hvad vi ville, siger Bouller.

- Det positive er, når bilen kører ti omgange i træk, så er der ingen tegn på problemer med design eller koncept. Bilen er fantastisk, den er meget smal og lille. Honda har arbejdet meget hårdt med McLaren for at sikre, at vi kan designe sådan en bil. Takket være dem kan vi køre med varmere motorer med et mindre kølersystem. Vores bil er meget ekstrem, hvorfor det var en lettelse at se den køre, siger McLaren-teamchen.

Daniel Riccardo på vej rundt i en funky Red Bull-racer på Jerez-testens førstedag. (Foto: Miguel Morenatti/AP) Formel 1 Red Bull camoufleret til Formel 1-test

Fra Jerez bliver det bemærket, at Fernando Alonso i en enkelt sektor matchede Mercedes' Nico Rosbergs bedste, hvilket skaber forhåbninger om Honda-motorens potentiale.

- Kørernes kommentarer var meget positive. Fernando sagde, at bilen reagerede godt og var rigtig stabil, siger Boullier.

Torsdag på Jerez-testens fjerde og sidste dag sidder Jenson Button bag rattet i McLaren-Hondas MP4-30-racer.

Fernando Alonso i samtale med Mercedes’ Niki Lauda med kasket og sin øverste chef, Ron Dennis. (Polfoto) Formel 1 McLaren-boss: Alonso låst til teamet

Jenson Button bevæbnet med en kop te, mens Fernando Alonso tester. Onsdag sidder briten i bilen. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Jenson Button bevæbnet med en kop te, mens Fernando Alonso tester. Onsdag sidder briten i bilen. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer