Lettet teamchef: McLaren ovre de værste problemer

Trods store forsinkelser for det britiske-japanske team i første test, forsøger Eric Boullier at bevare optimismen

Fernando Alonso har haft sine to testdage i Jerez og har nu overladt sædet til Jenson Button. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Fernando Alonso har haft sine to testdage i Jerez og har nu overladt sædet til Jenson Button. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Følg Formel 1

Med blot 12 kørte omgange under Formel 1-testen i Jerez' to første dage havde det nye McLaren-Honda kurs mod katastrofen. 32 omgange på testens tredjedag fik optimismen til at vende tilbage, inden et nyt teknisk problem ødelagde eftermiddagen.

- Det var en komponent fra en tredjepart, som forårsagede en læk i køleren. Vi var nødt til at fjerne motoren og åbne alt for at skifte den, fordi delen sad i midten af det hele. Vi kunne have kørt måske en halv time, men besluttede at stoppe for at forberede os ordentligt til onsdag, sagde Eric Boullier efter tredje testdag til blandt andre Autosport.

- De store problemer er nu klaret, konstaterer han.

Store fremskridt afløst af nyt McLaren-uheld

De tekniske udfordringer på Jerez-testens første dage gør, at McLaren-Honda har nået 'mindre end 50 procent' af, hvad de havde planlagt.

- Men det er bedre end ingenting, og i det mindste har vi operationelt nået alt, hvad vi ville, siger Bouller.

- Det positive er, når bilen kører ti omgange i træk, så er der ingen tegn på problemer med design eller koncept. Bilen er fantastisk, den er meget smal og lille. Honda har arbejdet meget hårdt med McLaren for at sikre, at vi kan designe sådan en bil. Takket være dem kan vi køre med varmere motorer med et mindre kølersystem. Vores bil er meget ekstrem, hvorfor det var en lettelse at se den køre, siger McLaren-teamchen.

Red Bull camoufleret til Formel 1-test

Fra Jerez bliver det bemærket, at Fernando Alonso i en enkelt sektor matchede Mercedes' Nico Rosbergs bedste, hvilket skaber forhåbninger om Honda-motorens potentiale.

- Kørernes kommentarer var meget positive. Fernando sagde, at bilen reagerede godt og var rigtig stabil, siger Boullier.

Torsdag på Jerez-testens fjerde og sidste dag sidder Jenson Button bag rattet i McLaren-Hondas MP4-30-racer.

McLaren-boss: Alonso låst til teamet

Jenson Button bevæbnet med en kop te, mens Fernando Alonso tester. Onsdag sidder briten i bilen. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Jenson Button bevæbnet med en kop te, mens Fernando Alonso tester. Onsdag sidder briten i bilen. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
 

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.