Lilleputten var glad: Fedt at jagte Magnussen

Manors rookie Pascal Wehrlein var glad for det kinesiske Grand Prix, hvor han på de sidste omgange jagtede danske Kevin Magnussen

Wehrlein spåes en stor fremtid i sporten (Foto: AP)
Wehrlein spåes en stor fremtid i sporten (Foto: AP)

Formel 1-miniputten Manor er der ikke mange forventninger til, hver eneste gang de stiller til start ved et Grand Prix på F1-kalenderen.

De anses generelt for at være feltets dårligste team, og det er nærmest en overraskelse hver gang, bundproppen ikke ender sidst i både kvalifikation og løb.

Weekendens Grand Prix i Kina blev derfor en opløftende affære for det britiske team, idet holdets to kørere endte som nummer 21 ved Ryo Haryanto og som nummer 18 ved det tyske stortalent Pascal Wehrlein.

(Foto: Jan Sommer) Formel 1 Palmer nummer sjok i kinesisk kaos

Faktisk var tyskeren undervejs i løbet helt fremme som nummer fire, dog kun fordi de fleste af de andre kører skyndte sig i pit, mens der var safety car på banen, og 18. pladsen til Wehrlein var noget nær det optimale, teamet kunne præstere. Ingen kører udgik, og Wehrlein fik altså sat fire racere bag sig.

Men faktisk manglede der ikke alverden, før lilleputten også kunne have drillet Kevin Magnussen. Som afslutningen nærmede sig, kom Renault-danskerens 17. plads tættere og tættere på, og der var tro på tingene, fortæller Wehrlein.

- Til sidst øjnede vi muligheden for at hente ind på Magnussen, derfor skiftede vi også til super-soft dækkene. Det var en god følelse at jagte ham, men vi havde kun en begrænset periode med de dæk, og det var ikke helt nok til slut, siger Wehrlein ifølge grandprixtimes.com.

Den 21-årige tysker var - bortset fra at det ikke lykkedes at hente den danske racerstjerne - særdeles tilfreds med weekendens udfald.

- Det var et godt løb, med mange positive ting at tage med videre. Igen kæmpede vi med nogle andre biler og var i stand til at overhale nogle få. Starten gik godt, og vi gjorde det godt ved at undgå al kaosset og avancerede 17 pladser, så vi var nummer fire i et par omgange, selvom jeg godt vidste, det ville være en kort affære. Bilen fungerede godt, men jeg tror, at 18. pladsen er det, bilen kan præstere i øjeblikket, lyder det.

Wehrlein får det maksimale ud af sin Manor-racer (Foto: Jan Sommer)
Wehrlein får det maksimale ud af sin Manor-racer (Foto: Jan Sommer)

Wehrlein lykkedes dog med at ende foran en anden Renault, da Kevins teamkollega Jolyon Palmer havde en stor-skuffende weekend og endte sidst i feltet.

At ende bag begge Manor-biler var så skidt, at heller ikke Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt havde mange positive ord til overs for britens weekend-kørsel, da han chattede med Ekstra Bladets brugere:

- Man må sige, at Renault som team havde det svært i går. Men jeg synes, at det var på grænsen til det pinlige, når Palmer får baghjul af Manor og slutter absolut sidst, og det var uden fejl på bilen, svarede Watt således en læser.

Tidligere i weekenden gik det ikke lige så godt for Wehrlein. Se ham aquaplane med over 200 km/t:

97 kommentarer
Vis kommentarer