Lundgaard kan lande F1-sæde

Sebastian Vettel kunne være en mulighed for Renault til næste år, men Renaults boss vil foretrække et ungt talent som danske Christian Lundgaard - såfremt Daniel Ricciardo ikke fortsætter

Christian Lundgaard kæmper for et Formel 1-sæde i næste sæson. Foto: Jan Sommer
Christian Lundgaard kæmper for et Formel 1-sæde i næste sæson. Foto: Jan Sommer

Med store dele af den vestlige verden lukket ned grundet coronapandemien er der masser af tid til at tænke over fremtiden.

Hvis Christian Lundgaard er i stand til at levere de forventede resultater, når F2-sæsonen endelig går i gang, pønser Renault på at sætte ham i bilen til 2021- eller 2022-sæsonen.

Sådan har talen været længe hos det franske fabriksteam, men nu italesatte Renault-teamchef Cyril Abiteboul danskerens potentiale i programmet ‘La Grille’ på Canal+ ifølge Autosport.

Daniel Ricciardos fremtid hos Renault er uvis, og australieren med de italienske aner er et varmt bud på en kommende Ferrari-kører i stedet for Sebastian Vettel.

Abiteboul vil ikke afvise, at Renault kunne være interessede i en firedobbelt verdensmester i en potentiel byttehandel med Ferrari.

- Vi har arbejdet sammen på motorsiden og vundet (som Red Bulls-Renault, red.).

Men!

- Jeg vil hellere arbejde med morgendagens kørere end gårsdagens, sagde Abiteboul og tilføjede, at den kommentar på ingen måde skulle forstås som ringeagtelse af Vettel.

- Vi har også et akademi, hvor kørere måske bliver udklækket til 2021 eller 2022.   

- Vi er nødt til at holde det for øje, idet vi skabte akademiet i 2016 med målet om at sætte vores egen kører i Formel 1 i 2021.

- Nu er 2021 på vej, og det skal anerkendes. Naturligvis er der en Christian Lundgaard. Han er en mulighed blandt flere: Han har en F2-sæson at køre, og vi har vores egen sæson med Daniel, siger Abiteboul.

Foruden Daniel Ricciardos fremtid hos Renault, er der også stadig spørgsmålstegn ved teamets fremtid i Formel 1.

Comebacket har ikke nået sine målsætninger og den lurende recession kan få konsekvenser for holdet fremtid, om end der er foretaget store investeringer, og 2021-reglementet er en gylden mulighed for at lukke hullet til topholdene.

Rødt lys for Formel 1 i flere måneder. Foto: Loren Elliott/Reuters/Ritzau Scanpix Formel 1 F1 i coronaens skygge: - Det er fucking skørt

Ansatte på Ferrari-holdet tog hjem fra Australien, efter at weekendens grandprix blev aflyst. Foto: William West/Ritzau Scanpix Motorsport Ferrari lukker fabrikker under coronakrise

Max Verstappen var den største stjerne, da flere esport-begivenheder afløste det rigtige grandprix i Melbourne. Foto: Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix Formel 1 F1-stjerner fik smæk

Sport Sådan står Kevin: Magtforholdet i årets Formel 1