Lykkelig Kevin talte over sig: Tæt på ønskeaftale

Kevin Magnussen holdt sig ikke tilbage med at bekræfte, at han kører yderligere to år for Haas - og at parterne har været stort set enige længe

Følg Formel 1

Detaljerne og ikke mindst længden på Kevin Magnussens og Romain Grosjeans respektive kontrakter afholdt teamchef Günther Steiner sig fra at bekræfte, da han mødte pressen efter fredagens træninger i Rusland.

For det ville være 'unfair'.

Hvilket dækker over, at den danske F1-kører havde fået et år mere end sin franske kollega.

En tydelig lykkelig Kevin Magnussen havde ingen problemer med at bekræfte, hvad han laver i 2019 og 2020.

- Jeg er ekstremt glad for at fortsætte med Haas i yderligere to sæsoner. Jeg har haft to gode år her og er vokset meget som racerkører. Jeg føler, jeg har fundet min plads. Jeg ser frem til de to år - og måske mere, sagde han i Sochi til den internationale presse.

Samtidig er han glad for ikke længere at skulle skjule sine fremtidsplaner for omverdenen. For omridset af kontrakten har han kendt længe.

- Begge parter vidste, hvad vi ville, så der var ingen stress over at være blandt de første til at annoncere. Vi blev enige for en rum tid siden om, at det var, hvad vi ville.

- Jeg kan lide at have to år, for det giver dig lang tid til at finde ud af, hvad du vil, og du behøver ikke stresse over det i det første år, siger Magnussen, som stort set har fået en ønskeaftale.

- Det er rigtig tæt på. Havde du sagt for tre år siden, at jeg nu ville stå i den her situation, ville jeg ikke tro på det.

doc723dsudhv5zc5qnye1u.jpg

Ekstra russisk fordel til Kevin: Fem kørere straffet

Kevin pønser på Le Mans med far

Teamkammeraten med den etårige forlængelse fik et par pæne ord med på vejen.

- Kontinuitet for et team som vores er vigtigt. Romain er en stærk og hurtig kører; jeg føler, jeg har lært fra ham og han fra mig. Vi er et stærkt par, og jeg er glad, at vi fortsætter som teamkammerater, siger han.

Som konsekvens af forlængelsen flytter han også fra Dubai til London for at komme tættere på Haas-teamets europæiske baser. Teamet udvikler sig og benytter simulator meget mere end tidligere.

- Løbsingeniørerne er baseret i England, og jeg har ikke rigtig tidligere haft brug for at komme dertil, men nu er vi begyndt at bruge simulatoren i Italien rigtig meget, så det betyder, at vi kører i den i Italien og debriefer i England. Derfor er det bare besværligt at være i Dubai. Det var nemmere i år, siger han.

Teamkammeraten Romain Grosjean har trods forlængelsen andre ting at bekymre sig over i de kommende løb - læs nærmere her

Spillet om Kevins nye kontrakt: Forløbet, detaljerne og lønnen

Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

Ferraris nye stjerne: Vettels værste mareridt

Mød Kevins mekanikere: 'Han er en af drengene'

 

F1 Live resultater 2018

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind