Annonce:
Annonce:

Lysår fra rivalen: - Jeg bøffede den

Kevin Magnussen var glad for at se, at Haas-raceren er hurtig på en enkelt, men træt af ikke at matche sin teamkammerat

×
Annonce:
Følg Formel 1

For tredje gang ud af tre mulige blev Kevin Magnussen domineret af sin teamkammerat under tidtagning.

Som i Bahrain nåede Nico Hülkenberg Q3, mens danskeren stadig har sit første besøg i år blandt de sidste ti til gode.

For Magnussen var der tale om en ren tilståelsessag, da han mødte pressen i Australien.

- Jeg bøffede min omgang, da det talte. Bilen var ellers god, sagde han.

- Jeg lavede en fejl i sving seks og så igen i sving … der for enden af langsiden. Jeg følte ellers, at jeg havde styr på det til tidtagningen. Q1 og første omgang i Q2 var fin, men jeg dummede mig bare, da jeg havde brug for omgangen.

Kevin Magnussen var skuffet over sin 14. plads. Og Nico Hülkenberg ligeså over sin 10. plads. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen var skuffet over sin 14. plads. Og Nico Hülkenberg ligeså over sin 10. plads. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
 

En tiendedel adskilte Haas-duoen i Q1, mens der i Q2 var syv tiendedele mellem dem. Det er et lysår i Formel 1. Magnussen kvalificerede sig 14’er og var marginaler fra 12. pladsen, men ikke i nærheden af Q3.

Annonce:

- Jeg var lige på vægten på et surt tidspunkt og mistede en af de omgange, jeg havde planlagt, så jeg havde lidt for meget benzin.

- Når man regner med at have to omgange og pludselig kun har en ... Jeg prøvede for hårdt på den første omgang.

Normalt bruger kørerne kun en enkelt omgang til at varme dæk op, men lige i Australien skulle der to til, hvilket drillede flere af kørerne.

Farten i bilen var der, men Magnussen formåede ikke at sætte omgangen sammen, da det gjaldt. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
Farten i bilen var der, men Magnussen formåede ikke at sætte omgangen sammen, da det gjaldt. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
 

- Men jeg lavede en fejl ude på banen og skulle have haft en bedre omgang og været igennem til Q3, sagde Magnussen. 

Han ærgrede sig ekstra, fordi han egentlig føler sig i sync med bilen - efter en svær sæsonstart.

- Kvalifikation med denne bil har været lidt af en udfordring for mig siden test, men jeg føler, at vi har taget et godt skridt. Vi har taget en anden rute med setuppet, og det passer mig meget bedre.

Annonce:

- Nico er en god kører, og du sætter ikke lige ham med et halvt sekund. Men det viser sig, når man ikke sætter omgangen. På det seneste har jeg været der under tidtagning, og farten i løb har været god.

- Jeg er faktisk gået over til nogenlunde, hvad han kører med, og det fungerer også for mig. Selv om vi kører forskelligt og har forskellige krav, ender vi med det samme.

Nico Hülkenbergs gode kvalifikation svier lidt.

- Det er både fedt og surt, sagde Magnussen.

Nico Hülkenberg har indtil videre haft et klart overtag under kvalifikation. Foto: Simon Galloway/Haas F1 Team
Nico Hülkenberg har indtil videre haft et klart overtag under kvalifikation. Foto: Simon Galloway/Haas F1 Team
 

- Surt, fordi det viser, hvor jeg burde have været. Og fedt fordi det viser, hvad bilen kan. Jeg ser frem til søndag. 14. pladsen er ikke så langt fra point.

I Q2 stak Nico Hülkenberg med sin fænomenale omgang snuden helt frem blandt topholdene, så egentlig var han lidt skuffet med sin tiendeplads. 

- Det er okay, men når du har været femmer i Q2, ser tier i Q3 ikke så pænt ud. Den anden vej rundt ville have været rarere. Men positiv tidtagning! Jeg er glad for bilen, den kom til live, og omgangen i Q2 noget særligt. Den var svær at gentage, sagde tyskeren.

Annonce:

På en bane, hvor det notorisk er svært at overhale, håber Hülkenberg på sine første point i år.

- Jeg tror på, at vi er konkurrencedygtige i midterfeltet og kan score point. Vi så i Jeddah, at vi har farten. Karakteristika og hastighederne er lignende her, så ingen grund til, at vi ikke igen kæmper om point, sagde han.

Brokker sig over Hamilton
Teamchef Günther Steiner erklærede sig både tilfreds og utilfreds. Tilfreds med, at der er hæderlige muligheder for point fra 10. og 14. pladsen.

Men utilfreds med Lewis Hamilton.

- Der var ingen grund til, at Hamilton skulle være så tæt på Nico ved starten af hans hurtige omgang og prøvede at overhale ham, for Lewis var ikke selv på en hurtig omgang, sagde Steiner efterfølgende.

Max Verstappen starter på pole-position og er storfavorit til sejren, mens Red Bull-kollegaen Sergio Pérez starter sidst efter sit uheld i Q1.

Det var dog opløftende tæt i front med både Mercedes og Aston Martin inden for fire tiendedele af pole-position. Og hele syv forskellige hold i top ti.

Ralf Schumacher har på ingen måder tilgivet, at hans nevø blev fyret hos Haas - læs her om den fortsatte ballade

SE OGSÅ: Debriefing fra Jeddah: - Han er fantastisk

SE OGSÅ: Vil sætte en stopper for Formel 1-tradition

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: