Magnussen får reprimande efter ny ballade

- Magnussen er nødt til at forstå, at han ikke er alene på banen, fnyste Charles Leclerc - dommerne godtog imidlertid, at der var en anden forklaring

BARCELONA (Ekstra Bladet): Efter en ellers fornem start på sæsonen gør Kevin Magnussen sig ingen tjenester for at slippe af med omdømmet som ‘bad boy’, der klæbede til ham i fjor.

I slutningen af sidste grandprix blokerede han Pierre Gasly, og under første træning i Barcelona kom han i vejen for Saubers rookie Charles Leclerc og måtte for anden gang i år en tur forbi stewards.

Der viste sig at være en god forklaring på situationen, hvorfor danskeren slipper med en såkaldt reprimande; hans første i denne sæson, hvor tre vil udløse en gridstraf (hvilket aldrig er sket).

Den potentielt farlige situation opstod i slutningen af træningen, da Charles Leclerc forsøger en overhaling, og Kevin Magnussen rykker til siden samtidig.

- Magnussen er nødt til at forstå, at han ikke er alene på banen. Helt ærligt, han er på en langsom omgang, og han bliver på linjen. Det er ham hver gang, fnyste Leclerc over radioen.

Til dommerne forklarede Kevin Magnussen, at han på grund af et gult flag havde været nødt til at afbryde sin omgang efter sving 10. Han var ikke klar over, at der hurtigt var blevet grønt bag ham, og at Charles Leclerc derfor upåvirket kunne fortsætte på en hurtig omgang.

- Stewards accepterede denne forklaring og fandt, at dette ikke var et tilfælde af unødvendig blokering, skriver de i deres kendelse.

De fandt dog, at trækket til højre efterfølgende på vej mod sving et var unødvendigt og potentielt farligt, hvilket udløser reprimanden.

Hændelsen peger på et par udfordringer for den 25-årige dansker. Han er et nemt offer, når Charles Leclerc stemmer i koret og hævder, at det er Magnussen ‘hver gang’. Rookien taler med fire løbs erfaring og gentager blot andres anklager.

I samme træning blokerede Carlos Sainz og Pierre Gasly for hinanden i to situationer uden, at det afstedkom megen opmærksomhed.

Formel 1 Tordnede mod Kevin: Faldt ned efter sms

Formel 1 F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Og så kunne noget tyde på, at kommunikationen mellem kører og Haas-garagen kunne være bedre. For Kevin Magnussen har en tendens til at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Eksempelvis fik danskeren sidste år en straf for at komme i vejen for Sergio Perez under kvalifikationen til USA’s Grand Prix. Mexicaneren rasede over radioen, men godtog efterfølgende en undskyldning, da radiokommunikation viste, at Kevin Magnussen havde fået forkert information af pitten.

Foto: Mark Sutton/Sutton Images/REX/All Over Press Sport og Spil Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Sport og Spil Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Der var store smil hos Hass-cheferne Gene Hass og Günther Steiner efter Kevin Magnussens femteplads i Bahrain. Det er præstationer som den, der har styrket hans position på det amerikanske team. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

34 kommentarer
Vis kommentarer