Annonce:
Annonce:

Magnussen i kollision: Mister point til allersidst

Kevin Magnussen var på vej mod mindst en niendeplads i Spaniens Grand Prix, da han kolliderede med Daniil Kvyat på næstsidste omgang

Annonce:
Følg Formel 1

MONTMELO (Ekstra Bladet): Dannebrog var nemt at spotte over alt på Circuit Barcelona-Catalunya, hvor Kevin Magnussen var på vej til at kvittere for opbakningen med point til sine mange danske fans og teamet for anden gang i denne sæson.

Men en punktering på næstsidste omgang efter sammenstød og tæt kamp med Daniil Kvyat kostede den danske kører som minimum niendepladsen. Uheldet betød, at han slutter 14’er, mens Romain Grosjean fik tiendepladsen og et enkelt point foræret.

Efterfølgende blev det vurderet, at der ikke skulle falde straf til Kvyat eller Magnussen.

Grandprixet var svært underholdende og bød på på masser af dramaer; om end det ikke lyder sådan, når øverste mand på podiet er Lewis Hamilton.

Annonce:

Sidste år lagde en højspændt første omgang fundamentet for en sensationel sejr til Max Verstappen i teenagerens første optræden for Red Bull. Kamphanerne hos Mercedes kørte hinanden af banen, hvorefter vejen var banet til overraskelser.

De første sving satte igen scenen for et glimrende grandprix med masser af action, men denne gang gik det ud over fan-yndlingene Kimi Räikkönen og Max Verstappen.

Åh nej: Räikkönen crasher på 1. omgang – Lille Ferrari-fan bryder ud i tårer:

Sebastian Vettel fik en superstart fra anden position og strøg i føringen forbi Lewis Hamilton.

Men bagved skete der ting og sager, som fik midterholdene til at lugte blod og gode point.

På vej gennem første sving skubbede Valtteri Bottas uforsætligt til sin landsmand Kimi Räikkönen, som slingrede ind i Max Verstappen, så begge måtte udgå.

I næste sving tvang Felipe Massa den lokale helt Fernando Alonso ud gennem grusgraven, så lørdagens store helt med den overraskende syvendeplads i tidtagningen fik en skrækkelig start, mens Williams' brasilianer måtte hurtigt i pit.

Annonce:

Kaosset fik en stor vinder: Renaults Nico Hülkenberg, som vandt seks placeringer og grundlagde sin sjetteplads efter have startet 13’er.

Men også Haas-kørerne fik pladser foræret.

62234275.jpg 

Kevin Magnussen gik fra startplaceringen som 11’er til nummer otte, mens Romain Grosjean også kørte sig op på det pointgivende placeringer.

Dæk-strategi var det helt store tema i dette løb, hvor Pirelli havde dummet sig og medbragt for hårde dæk. Der var over to sekunders forskel mellem soft- og medium-dækket, mens det tredje valg, hard, var ubrugeligt. 

Derfor forsøgte alle at minimere tiden på det yderst langsomme medium-dæk.

Fordi Kevin Magnussen lige missede kvalifikationsfinalen (Q3) var der frit valg af dæk til løbet. Teamet valgte et mindre sats ved at starte på brugte softdæk, så danskeren kunne køre sit andet lange stint på friske softdæk.   

Annonce:

Med Carlos Sainz bag sig på nyere dæk havde Kevin Magnussen nogle vilde kampe i begyndelsen, hvor spanieren var alt andet end tilfreds med danskerens forsvar.

Det var ved at gå helt galt, da de samtidigt gik ind til første pitstop. Magnussen var forrest, mens Sainz’ mekanikere var marginalt hurtigere. Danskeren fik blokeret, hvorefter Sainz forsøgte at overhale ud af pitten og var en tur ude over græsset.

- Han er skør, konstaterede Kevin Magnussen over radioen.

Se Sainz' angreb i pit lane her:

Dommerne - heriblandt Tom Kristensen - kiggede på episoden, men ligesom i hovedparten af de mange dramatiske situationer undlod de at skride ind.

Da Stoffel Vandoorne kørte ind i Felipe Massa på 35. omgang gik mange kørere i pit under den virtuelle safetycar - sammenstødet koster tre placeringer på gridden til næste grandprix.

Stoppet blev dyrt for Haas F1, hvor mekanikerne for anden gang var langsommere end Carlos Sainz’ mandskab, så Toro Rosso’en kom foran Kevin Magnussen.

Annonce:

Til gengæld passede crashet perfekt ind Sauber-strategen Ruth Boscombes kram. Sidste år arbejdede hun for Haas og stod bag Romain Grosjeans imponerende resultater i begyndelsen via alternativer strategier.

Denne gang satte hun Pascal Wehrlein på en et-stopper, som den eneste i feltet. Det billige pitstop sendte ham mod en syvendeplads, inden en fem sekunders straf for en fejl under stoppet kostede den totale triumf for det lille team med den gamle Ferrari-motor. Han endte dog som nummer otte.

Kevin Magnussen med Daniil Kvyat bag sig lå netop op kæmpede for at komme inden for de fem sekunder af tyskeren, da de rørte hinanden.

62236063.jpg 

Forrest blev det en højdramatisk kamp mellem Sebastian Vettel og Lewis Hamilton, hvor briten formåede at komme forbi mod slutningen og var på hurtigere dæk. Sidste mand på podiet var Daniel Ricciardo, efter Valtteri Bottas for anden gang denne weekend blev ramt af motorproblemer. 

Force India imponerede igen med en fjerdeplads til Sergio Perez og en femteplads til Esteban Ocon.

Se det vanvittige golfslag: Mere usandsynligt end hole-in-one

Fodbold-fans elsker ham: Eriksen kåret som årets spiller

F1 Live resultater 2017

F1 Stilling 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: