Renault har en krog i Kevin Magnussen i endnu et par uger, før han er fri til at forhandle kontrakt med et andet team, og dermed svæver den danske F1-kører fortsat i uvished om sin fremtid i motorsport.
Ønsket om at forlænge optionen på Magnussen må i sig selv ses som et godt tegn for danskeren, men alt står fortsat åbent. En lille gruppe mænd i Renault-hierarkiets top har magten til at afslutte eller forlænge Magnussens Formel 1-drøm, men noget tyder på, at ledelsesgruppen mangler en stærk lederfigur, der kan skære igennem.
Over for magasinet Autosport erkendte direktør Cyril Abiteboul i september, at teamet har brug for en tydeligere magtfordeling i ledelsen.
- Hvad teamet har brug for er ikke penge, investeringer eller medarbejdere. Det er lederskab – meget klart lederskab, sagde Abiteboul, som er en del af det triumvirat, der er sat i spidsen for holdet. De øvrige er teamchef Frédéric Vasseur og bestyrelsesformand Jérôme Stoll.
- Folk må give os en smule tid, indtil der er en klar forståelse for og opfattelse af, hvem der er ansvarlig for hvad, sagde Abiteboul.
Syv mænd klumper sig sammen i toppen af Renault-hierarkiet. Det er dem, der i disse dage vurderer pro og kontra, når det gælder Kevin Magnussens sæde i en af Renault-racerne næste år.
***
Øverste chef
Carlos Ghosn - bestyrelsesformand og adm. direktør for Renault-koncernen
En absolut sværvægter i det internationale erhvervsliv. Han er også øverste chef i Nissan-koncernen og i Renault-Nissan Alliance. Foretrækker jernnæven frem for fløjlshandsken og blev kendt som 'Mr. Cost Killer' – udgifts-dræberen – da han i slutningen af 1990'erne omstrukturerede Renault-koncernen. Siden rekonstruerede han også Nissan-koncernen, som var på randen af fallit, og gjorde den rentabel.
Den brasilianskfødte forretningsmand, som både har fransk og brasiliansk pas, øver næppe direkte indflydelse på F1-teamets valg af kørere, men det er ham, der sidder på pengekassen.
***
Management-afdelingen
Cyril Abiteboul – manager/direktør hos Renault Sport F1
Er ansvarlig for at holde styr på strukturen i Formel 1-afdelingen, ligesom han også skal stå på mål for udviklingen af Renault-raceren. De sportslige beslutninger i hvert enkelt grandprix ligger isoleret set ikke på hans bord, men han har selvsagt meget at skulle have sagt i forhold til kørerbesætningen. Abiteboul har så sent som under Singapores grandprix i september bedyret, at han sammen med bestyrelsesformand Jérôme Stoll og teamchef Frédéric Vasseur udgør den trio, som står med det overordnede ansvar for lederskabet på Formel 1-holdet.
Frédéric Vasseur – racing director/teamchef hos Renault Sport F1
Indtog til at begynde med en rolle som såkaldt 'racing director' på mandskabet, men denne titel blev i juli ændret til teamchef for blandt andet at tage en del af det sportslige ansvar af Abitebouls skuldre. Det er i høj grad under grandprixerne og på de målbare sportslige parametre, at hans arbejde bliver bedømt. Før sin ankomst til Renault har franskmanden primært markeret sig som en fremragende talentudvikler, da han i 10 år var teamchef på rugekasse-mandskabet ART Grand Prix, der blandt andet begår sig i GP2 og GP3-serien. Her førte han nuværende Formel 1-stjerner som Lewis Hamilton og Valtteri Bottas til tops.
Jérôme Stoll – bestyrelsesformand hos Renault Sport F1
Den 62-årige, tunesiskfødte erhvervsmand har en lang karriere bag sig i Renault-koncernen, men motorsport på højeste niveau er han relativt ny i. Han tiltrådte i 2013 en stilling som direktør for Renault Sport F1 med særligt ansvar for ydeevne og blev i 2016 desuden bestyrelsesformand for Renault Sport, som dækker alle koncernens sportsaktiviteter.
Han er handelsuddannet på de anerkendte læreanstalter École Supérieure de Commerce i Paris og Centre de Perfectionnement aux Affaire i Fontainebleu.
***
Teknisk afdeling:
Bob Bell - teknisk chef for Renault Sport F1
Universitetsuddannet i Belfast som luftfartsingeniør, men kedede sig og skiftede til motorsport, hvor han siden 1982 har arbejdet i Formel 1. I fjorten år arbejdede han for McLaren, hvorefter han rykkede til først Benetton og siden Jordan, før han kom til Renault, hvor han efter få år blev forfremmet til teknisk chef. Rykkede i 2011 til Mercedes og i 2015 videre til Manor Marussia som teknisk konsulent. I februar i år blev Bell udnævnt til teknisk chef for Renault Sport F1.
Rémi Taffin - teknisk direktør med ansvar for motorenheden
Uddannet ingeniør på læreanstalten ESTACA, som er specialiseret i rumfart og bilindustri. Efter at have arbejdet en tid i Formel 3, blev han i 1999 tilknyttet Renault-koncernen og har desuden arbejdet for British American Racing, Arrows og Benetton. I 2005 og 2006 var han en vigtig mand for den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, og han har også været involveret i fire VM-titler opnået af Red Bull Racing.
Nick Chester - teknisk direktør med ansvar for chassis
Har arbejdet i Formel 1 siden 1994 i flere funktioner, men dog fortrinsvis som specialist i ydeevne, såkaldt 'performance engineer'. Arbejdede på Arrows-teamet tæt sammen med kørerne Damon Hill og Pedro Diniz i 1997 og Mika Salo og Pedro de la Rosa i 1998-1999. Tilknyttet Lotus i 2000 som 'race engineer', hvorfra han arbejdede sig op i graderne og i 2005 blev chef for 'vehicle performance'. Blev i 2013 teknisk direktør som afløser for James Allison.
Er på Renault-teamet dybt involveret i udformningen af 2017-racerne, som vil være stærkt forandrede i forhold til denne sæsons biler.
Ekspert er ikke i tvivl: Det er godt for Kevin
Fremtids-tvist tager ny drejning: Magnussen ændrer aftale med Renault
Se Kevin Magnussens sidste sekunder i grandprixet i Malaysia:
Se Kevin Magnussens forklaring på hans triste exit i Malaysia: