McLaren afslører: Derfor gik det galt for Alonso

Formel 1-stjernen Fernando Alonso smadrede sin nye McLaren ind i væggen på grund af vinden

TV: Her bliver Fernando Alonso fløjet væk i helikopter efter ulykken

Den dobbelte verdensmester og Kevin Magnussen-holdkammerat hos McLaren Fernando Alonso er fortsat indlagt på hospitalet, efter det voldsomme uheld han havde i forbindelse med sidste uges test.

Her mistede spanieren kontrollen over sin MP4-30 McLaren-racer og bragede voldsomt ind i muren. Og mens spanieren blev fløjet væk i helikopter fra Circuit De Catalunya, gik rygterne på, at han havde været bevidstløs, da ulykken indtraf.

Det afviser McLaren nu i en officiel pressemeddelelse. Her kommer man også med en forklaring på, hvorfor det gik så galt.

- Det, vi har fundet ud af, er, at ulykken skete på grund af nogle uforudsigelige vindstød, hvilket også ramte andre kørere, skriver McLaren på deres hjemmeside med henvisning til, at også Carlos Sainz jr. kørte galt under testen i Spanien.

Der bliver ikke taget nogen chancer efter Fernando Alonsos ulykke. (Foto: Allover) Formel 1 Døren på klem for Kevin: Alonso yderst tvivlsom til næste test

Fernando Alonso flyves væk i helikopter (Foto: All Over Press)
Fernando Alonso flyves væk i helikopter (Foto: All Over Press)
 

Ulykken skete i tredje sving på vej op af bakke, hvor bilen ramte det astroturf (kunstige græs, red.), der afgrænser banen. Som konsekvens heraf mistede bilen sin kontakt (traction) med banen, hvilket skabte den ustabiltet, der endte med at sende Alonso på tværs af banen og over i muren.

Samtidig afviser man, at ulykken skulle være sket på grund af problemer med bilen.

McLaren henviser til, at de data, man han indsamlet, beviser, at Alonso var ved bevidsthed hele vejen. Ifølge McLaren skulle Alonso til det sidste have forsøgt at undgå kollisionen samtidig med, at han bremsede.

- Det ville i den grad have været umuligt, hvis han havde været bevidstløs, skriver de i pressemeddelelsen.

Fernando Alonsos manager Luis Garcia Abad delte mandag dette billede af en hospitals-ramt, men glad Fernando Alonso:

Fernando Alonso blev straks fløjet på hospitalet til yderligere tjek. (Foto: All Over Press) Formel 1 Alonso på intensiv: Hård kritik af McLaren efter ulykke  

Tvivlsom med Kevin Magnussen
Fernando Alonso, der skiftede til McLaren forud for denne sæson og skubbede Kevin Magnussen ned som tredjekører med udsigt til en fast plads på bænken, er fortsat indlagt på hospitalet og dermed tvivlsom til den sidste test, der starter på torsdag.

Om det giver Kevin Magnussen timer i den nye bil er fortsat uvist. Ekstra Bladet har været i kontakt med både Magnussen-lejren og McLaren-lejren uden at blive klogere.

Ulykken skete angiveligt med en G-påvirkning på 30. De første undersøgelser viste, at den spanske verdensstjerne havde fået en hjernerystelse, og han fik derfor besked på at forblive på hospitalet minimum et døgn til observation.

McLaren fortæller, at Alonso vil blive på hospitalet til flere undersøgelser, men at han har det fint. Også spanierens agent Luis Garcia Abad bekræfter, at den tidligere Ferrari-kører efter omstændighederne har det godt.

Du kan se den seneste status fra ham i klippet herunder.

Et forståeligt smil på Caroline Wozniackis læber - hun tjente næsten 100 mio. kroner i 2014 (Foto: Evan Agostini/Invision/AP) Sport og Spil SÅ meget tjente de danske sportsstjerner i 2014

Jason Watt og Kevin Magnussen på Hockenheim før Tysklands Grand Prix 2014. Watt mener, at der er tre serier, som Magnussen skal holde sig fra i næste sæson. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Jason Watt: Her er Kevins fremtid

Fernando Alonso bliver her fløjet væk i helikopter (Foto: PA)
Fernando Alonso bliver her fløjet væk i helikopter (Foto: PA)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer