McLaren afviser vildt 2016-rygte

Stoffel Vandoorne skal afløse Jenson Button til næste sæson, hævder italiensk medie - ikke sandt, svarer McLaren

McLarens belgiske talent Stoffel Vandoorne får chancen ved siden af Fernando Alonso i 2016, hævder italiensk medie. (Foto: Jan Sommer)
McLarens belgiske talent Stoffel Vandoorne får chancen ved siden af Fernando Alonso i 2016, hævder italiensk medie. (Foto: Jan Sommer)

Jenson Button er fortid hos McLaren-Honda. Det samme er 'stakkels' Kevin Magnussen, hvis talent McLaren har spildt.

I stedet træder den nuværende GP2-etter Stoffel Vandoorne ind på teamet som Fernando Alonsos medkører, og det hele præsenteres i forbindelse med Belgiens Grand Prix på Spa sidst i august.

Sådan lyder det kulørte rygte fra italienske italiaracing.net, som lancerer det midt i Formel 1's sommerpause.

Historien stammer fra et ganske upåagtet italiensk medie, men afstedkom alligevel en prompte reaktion fra McLaren, som af egen drift kontaktede enkelte danske journalister - heriblandt Ekstra Bladet - for at afvise rygtet.

- Artiklen er ikke sand. Der kommer ingen kører-nyheder fra os på Spa.

- Tværtimod vil vi diskutere, beslutte og offentliggøre vores kørere til 2016, når tiden er inde, forlyder det fra McLaren.

Se også: Farvel til McLaren? Derfor er Button i spil hos Williams

Både Jenson Button og Kevin Magnussen er på vej ud, hævder italienerne. McLaren pure afviser. (Foto: Jan Sommer)
Både Jenson Button og Kevin Magnussen er på vej ud, hævder italienerne. McLaren pure afviser. (Foto: Jan Sommer)

Timingen vil også være svær at tro på, selv om Stoffel Vandoorne er belgier og dermed har hjemmebane-grandprix på Spa.

Der resterer ni løb i kalenderen, og om end McLaren ikke ønsker at trække beslutningen lige så lang tid som i fjor, hvor det næsten var jul, før teamet besluttede sig for at droppe Kevin Magnussen på bekostning af Jenson Button, lyder Spa som et meget tidligt tidspunkt at give Jenson Button sparket.

Selv forventer den erfarne brite afklaring om sin fremtid i løbet af september. På det seneste har han været sat i forbindelse med både Williams og et job som Top Gear-vært.

McLaren har option på endnu en sæson med Jenson Button, men overvejer at forfremme enten Kevin Magnussen eller Stoffel Vandoorne til den kommende sæson. Uanset hvem det bliver, er beslutningen næppe truffet endnu.

Får Kevin Magnussen en plads i Formel 1 i 2016. Slutspillet er i fuld gang. (Foto: AP) Sport og Spil Slutspillet om Kevins Formel 1-fremtid sat i gang

20 kommentarer
Vis kommentarer