McLaren-boss: Alonso låst til teamet

Der er ingen risiko for, at spanieren smutter til Mercedes, forsikrer McLarens topboss, Ron Dennis

Fernando Alonso i samtale med Mercedes’ Niki Lauda med kasket og sin øverste chef, Ron Dennis. (Polfoto)
Fernando Alonso i samtale med Mercedes’ Niki Lauda med kasket og sin øverste chef, Ron Dennis. (Polfoto)

Spekulationerne om Formel 1-sportens kørerkabale kørte for fuld udblæsning halvdelen af sidste sæson, hvor Kevin Magnussen som bekendt endte med sorteper og en rolle som tredjekører efter Fernando Alonso og Jenson Button.

Den spanske tidligere dobbelte verdensmester endte med at forlade Ferrari to år før sin kontrakts udløb, fordi han følte, at chancerne for endnu et verdensmesterskab var større hos den nye McLaren-Honda-konstellation.

En af paddockens offentlige hemmeligheder er, at Alonso helst ville have skiftet til suveræne Mercedes. Men sådan et skifte kommer ikke på tale, forsikrer McLarens topboss, Ron Dennis.

Mercedes-teamchef Toto Wolff har ellers offentligt sagt, at Fernando Alonso er tyskernes top-alternativ, hvis de igangværende forhandlinger med Lewis Hamilton glipper. Den forsvarende verdensmesters kontrakt med Mercedes udløber efter denne sæson.

Fotograferne har skullet være vågne for at fange McLaren-Hondas MP4-30-racer i aktion på Circuito de Jerez. 12 omgange i løbet af to testdage er alt, hvad det er blevet til. (Foto: Miguel Morenatti/AP) Formel 1 McLaren-kvaler: Vi aner ikke, hvor vi er

Til BBC siger Ron Dennis, at Fernando Alonso er låst til McLaren - også selv om den nye Honda-motor skulle vise sig at være en katastrofe.

- Ingen McLaren-kører har nogensinde haft en præstations-klausul i sin kontrakt, og det er heller ikke tilfældet med Fernando, siger Ron Dennis.

Feltets bedste kører
Kontrakten med køreren, som af mange regnes som feltets bedste, løber til og med 2017-sæsonen. Til den tid er Alonso fyldt 36 år.

I samme ombæring afviste Ron Dennis også, at han selv kunne være på vej væk fra McLaren. Internt i ejerkredsen har der været uenigheder i den sidste tid, og McLarens topchef har forsøgt at rejse den fornødne kapital til at øge sin egen ejerandel.

Formel 1-cirkusset befinder sig i øjeblikket i spanske Jerez til årets først test.

Tirsdag var Fernando Alonso tilbage i MP4-30-raceren. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Tirsdag var Fernando Alonso tilbage i MP4-30-raceren. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
 

Her blev Lewis spottet i forhandlinger med Mercedes-ledelsen, og de engelske aviser mener at vide, at en forlængelse af kontrakten er nært forestående.

 

 

Jenson Button eller Kevin Magnussen? Det er det store spørgsmål. Mika Häkkinen har ikke svaret, men tror på en stor karriere til danskeren. (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Formel 1-legende til Kevin: Det tager år at blive den bedste

Mercedes' britiske verdensmester skulle være klar til at sætte sin autograf på en treårig forlængelse, hvor han bevarer sin nuværende årsløn på 200 millioner kroner.

- Vi ønsker at blive sammen. Rent ud sagt elsker vi hinanden, sagde Lewis Hamilton på Jerez-testens første dag.

Følelserne bliver gengældt af Mercedes-formand Niki Lauda:

- Der er ingen problemer med kontrakten. Han ønsker at underskrive den. Vi vil gerne have ham til at underskrive den. Der er intet hastværk. Vi skal bare finde tiden til at klare detaljerne, så alle spekulationerne kan forsvinde.

I 2007 kom Fernando Alonso på kant med McLarens topboss Ron Dennis og svor, at de aldrig skulle arbejde sammen igen. Nu er stridighederne glemt. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Fernando Alonso: Vil vinde i det lange løb

0 kommentarer
Vis kommentarer