Annonce:
Annonce:

McLaren-boss bekræfter: Bestyrelsen vil have Button

Jenson Button er formelt orienteret om, at McLarens bestyrelse ønsker ham i raceren næste år - McLaren-stjernen svarer fortsat undvigende på spørgsmål om fremtiden

Annonce:
Følg Formel 1

For en uge siden var Jenson Button moden til Formel 1-pension ifølge de store britiske aviser. Lige så skråsikkert konstaterer de efter Japans Grand Prix, at den 35-årige tidligere verdensmester tager endnu en sæson.

De seneste historier beretter om en U-vending, hvor McLarens topchef Ron Dennis timer før grandprixet overtalte sin britiske stjerne til endnu en sæson. Salgsargumentet skulle være den lovede lønforhøjelse fra 80 til 120 millioner kroner, som ledelsen ellers ikke var meget for at give.

Udadtil forsøger Ron Dennis at holde tingene simple. Til en skare journalister sagde han på Suzuka:

Annonce:

- Jenson har en kontrakt på to år. Som jeg sagde tidligere til jeres kollegaer, burde jeg have fjernet enhver tvivl om vores hensigt til at forlænge tidligere, end jeg gjorde. Jeg talte ikke med ham før torsdag, men til syvende og sidst ville det have været mere konstruktivt, hvis han havde vidst, at jeg ingen intention havde om at benytte vores option til at stoppe samarbejdet. Vi tilføjede den ikke for at bruge den, og det gør vi heller ikke. 

McLaren vil gerne have Jenson Button. Nu mangler Jenson Button bare at svare på, om han vil have McLaren. (Foto: Allover)
McLaren vil gerne have Jenson Button. Nu mangler Jenson Button bare at svare på, om han vil have McLaren. (Foto: Allover)

- Disse beslutninger er ikke kun mine. Vi har brug for konsensus fra aktionærerne, og da jeg havde den, informerede jeg Jenson formelt. Jeg kunne have gjort det nogle dage tidligere, men troede ikke, det ville få betydning, sagde Ron Dennis.

Uden at følge udtalelserne op med en pressemeddelelse om, at parterne var enige.

Efter et skuffende hjemmebanegrandprix for McLaren-Honda uden for pointene med gentagne eder om Honda-motoren fra Fernando Alonso, lød Jenson Button knap så afklaret over situationen som sin chef.

Kryptiske svar fra Button
Simple spørgsmål blev mødt af undvigende svar.

- Har det været dit sidste japanske grandprix som Formel 1-kører?

- Det har været mit første japanske grandprix uden for top-ti. Det gør lidt ondt, sagde Button.

Legende om Button-saga: Det handler om penge

Annonce:

Før løbet afviste han Formel 1-legende og Mercedes-formand Niki Laudas udtalelser om, at Ron Dennis og Jenson Button nok skulle blive enige, og det i sidste ende handlede om løn.

- Anden del (om pengene) er ikke sandt. Hvad angår den første; vi talte, som jeg var på vej på toilettet, og jeg forstår ham aldrig alligevel. Jeg tror, jeg bare sagde 'ja' af venlighed.

- Vi havde ikke en rigtig samtale, men det er da pænt af ham at gå til medierne og sige sådan noget ...

Efter løbet, de indledende tv-interview og Ron Dennis' udmeldinger fastholdt Jenson Button over for det britiske pressekorps, at han stadig ikke havde besluttet sig.

- I må vente og se. Jeg vil ikke udtale mig om noget, jeg ikke kender fremtiden på. Det er ikke det rette tidspunkt at sige noget, for intet er klart. Jeg taler meget med Ron. Der har været privat møder, og jeg har aldrig talt om vores private samtaler. Det er alt, hvad jeg vil sige, sagde briten.

Annonce:

Muligvis gør Jenson Button sig bare vigtig, men en ting er sikkert. Hvis situationen er så simpel, som Ron Dennis udlægger den til at være, så gør topchefen enkle sager ufatteligt komplicerede ...

Over for 3+ var Ron Dennis knap så klar i mælet - men forsøgte til gengæld at redegøre for Kevin Magnussens fremtid hos McLaren:

Åbenlyst kaos: McLaren-duo uenig med topchefen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: