McLaren-boss: I kan hjælpe Kevin til VM-titlen

McLaren-chefens opsang: I kan hjælpe Magnussen til verdensmesterskabet, lød Ron Dennis’ opfordring til danske topchefer

McLaren-chef Ron Dennis (th.) vil gerne have lidt mere økonomisk dansk opbakning, så Kevin Magnussen kan komme tilbage til Formel 1. (Foro: Riis Photography)
McLaren-chef Ron Dennis (th.) vil gerne have lidt mere økonomisk dansk opbakning, så Kevin Magnussen kan komme tilbage til Formel 1. (Foro: Riis Photography)

På valgkampens andendag blev der foran cremen af dansk erhvervsliv iværksat en noget anderledes kampagne, som intet har at gøre med politik – men stadig kan sætte Danmark på verdenskortet.

McLarens storaktionær og øverste chef, Ron Dennis, havde sat sig på privatflyet sammen med sin danske tredjekører, Kevin Magnussen, for til kapitalfondens Axcels årlige Company Day at give danske topbosser en opsang.

Foran broderparten af de mest indflydelsesrige skikkelser i dansk erhvervsliv forklarede Ron Dennis i kontante vendinger, hvad der kræves for at få succes i Formel 1.

Uheldigvis, som McLaren-bossen udtrykte det, hænger talent ikke altid sammen med muligheder i motorsportens fineste klasse. Der skal penge på bordet for at begå sig i verdens dyreste sport, når man som Kevin Magnussen er oppe mod konkurrenter, der har både store firmaer og hele landes støtte i bagagerummet.

Vær patriotiske og indse, at dansk erhvervsliv har en enestående chance for at skabe en nationalhelt, lød opfordringen.

– Kevin vil få succes med eller uden støtte fra nogen i det her lokale. Men det er et spørgsmål om, hvor hurtigt hans karriere udvikler sig, og hvilke muligheder han får, sagde Ron Dennis.

Lige nu er McLaren-Honda i den luksus-situation at have to tidligere verdensmestre som kørere – Jenson Button og Fernando Alonso – samt to kæmpe talenter – Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne – trippende i kulissen.

Ron Dennis (th.) var på charmeoffensiv i Danmark blandt de danske erhvervsbosser for sin danske kører Kevin Magnussen (Foto: RIIS PHOTOGRAPHY) Formel 1 McLaren-boss i Kevin-offensiv hos danske topchefer

Fernando Alonso er afgørende for Kevin Magnussens Formel 1-drømme. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Watt: Rasende Alonso er Kevins chance

Topchefens opbakning
Trods degraderingen af Kevin Magnussen til tredjekører har Roskildes hurtigste søn fortsat topchefens opbakning. Der kan stadig opstå en mulighed for at køre for McLaren-Honda i 2016, ligesom Ron Dennis også luftede muligheden for at hjælpe sin protegé til et andet team til endnu et læreår.

Men for at sætte skub i Formel 1-comebacket kræves opbakning af den slags, som kan tælles i kroner, euro og pund.

Kevin Magnussens Formel 1-karriere begyndte historisk godt med en andenplads i Australien. I Ron Dennis’ optik er det et glimt af potentialet hos sin danske racerkører snarere end en for tidlig form-top.

Han kastede sig ud i en lang analogi for at forklare både Kevin Magnussens svingende første sæson og den rædsomme start for McLarens motorsamarbejde med Honda.

– Hvis man overvejer at bestige Mount Everest, så er det en kæmpe fordel, hvis man har gjort det før, så man ved, at man kan, og hvordan man gør det. I forhold til Kevin så han Everests top på sin allerførste dag. Han oplevede adrenalinen af, hvad det øjeblik kan give dig. Han nåede det ikke helt, men var næsten ved skiltet, sagde Ron Dennis.

– Nogle gange, når man bestiger Everest, går alt ikke efter planen, og man må vende tilbage til basislejren. Med andre ord må man nogle gange gå bagud for at kunne komme frem.

Dennis: Vi vinder VM igen
– Vores ambition er at bestige Mount Everest, hvilket vil sige at vinde verdensmesterskabet. Det handler ikke om bare at deltage, endsige være konkurrencedygtig eller vinde løb, men om at vinde verdensmesterskabet, sagde McLaren-chefen.

– Efter min mening er det lige nu umuligt at vinde Formel 1-VM, hvis du har en motor fra Mercedes, hvor du kører mod fabriksholdet eller Ferrari, hvor du kører mod fabriksholdet.

– Så vi tog en udfordrende forretningsbeslutning, hvor vi begyndte med Honda, som vi har vundet over 40 løb med, og gik back to basics. De er en teknologibaseret virksomhed med en asiatisk kultur. Når videnskab og teknologi udvikles, så tager det tid.

– Det kan være meget frustrerende undervejs, men vi ved, at vi når målet, når vi er sammen med nogen, som har været oppe på Everest før. Selvfølgelig ville vi gerne gøre det hurtigere, men jeg er overbevist om, at vi igen vinder verdensmesterskabet.

Sport og Spil Alonso spiller skuespil i McLaren-tragedie

Formel 1 Stort interview: Her er Kevins Formel 1-chance

Lidt af en pestilens
– Og jeg er sikker på, at hvis Kevin er i bilen på det tidspunkt, hvilket I har magten til at påvirke, så kan han være på Everest sammen med os.

– Så var det en dårlig ting, at han fik et glimt af skiltet? Det kan være meget smertefuldt at være tilbage i basislejren og ikke være med på næste opstigning, hvor man tænker, jeg nåede det næsten, men han fik erfaringen og adrenalinrusen.

– Han er kommet igennem skuffelsen og har været lidt af en pestilens i årets første måneder, hvor han har hængt med hovedet. Men han forstår nu, hvordan han kan gøre sig klar til den opstigning ved at være med ved løbene, arbejde med ingeniørerne, forstår tegnene i motorsport, få mere erfaring gennem to kørere, som begge har været verdensmestre. Det er en kæmpe mulighed, og han skal nok nå det, sagde Ron Dennis.

McLaren bruger 200 millioner pund om året på sit Formel 1-hold. En procentdel af det vil gøre Kevin Magnussens chancer for at vise, hvad han kan i en Formel 1-racer, betydeligt større.

– Hvis I vil have ham til at vinde hurtigere. Hvis I vil se ham som verdensmester hurtigere. Så føl jer patriotiske og indse, at I har muligheden for at skabe en dansk helt, lød Ron Dennis’ valgtale.

40 kommentarer
Vis kommentarer