McLaren-boss skuffet over Hamiltons opførsel

Lewis Hamilton giver den for meget gas uden for Formel 1-banerne, mener Ron Dennis

Lewis Hamilton har været en hyppig gæst på den røde løber den seneste tid (Video: Splash)

Far er ikke sur. Far er skuffet.

McLarens storaktionær og topchef Ron Dennis lagde i en tale til Marketing Societys årlige konference i London ikke skjul på, at han så langt fra bifalder Lewis Hamiltons udsvævende livsstil.

Den tredobbelte Formel 1-verdensmester voksede op hos McLaren, og Ron Dennis beskriver sig selv som Lewis Hamiltons anden far.

Men den nuværende Mercedes-stjerne har lidt for travlt med at give den gas uden for banen med fester, premierer, andre kendisser og senest et trafikuheld i Monaco. Her var der ganske vist ikke alkohol indblandet, men Hamilton indrømmede, at han var meget træt efter flere dages intensiv fejring af sit verdensmesterskab.

- Hvis han stadig var hos McLaren, ville han ikke opføre sig sådan, for det ville han ikke få lov til ... Han har kastet nogle tøjler af sig, som han ikke ville have, sagde Ron Dennis ifølge Guardian.

I sommerpausen festede Lewis Hamilton på Barbados med blandt andre Rihanna:

Ifølge Dennis er Hamilton i flere tilfælde gået for vidt i sin opførsel, men den 68-årige brite ser ham ikke som en skidt karl.

- Nej, selvfølgelig ikke. Jeg ser på ham med blandede følelser, siger Dennis.

McLaren og Ron Dennis skrev kontrakt med Lewis Hamilton allerede som 13-årig. Den nybagte Formel 1-verdensmester forlod McLaren efter 2012-sæsonen til fordel for Mercedes, hvilket samtidig indledte begyndelsen på det britiske teams deroute.

Hamilton har blandt andet fejret verdensmesterskabet i selskab med Nicole Scherzinger, som han forlod en restaurant med i Soho, London for nogle få dage siden. Hamilton var ikke meget for at blive fotograferet...(Foto: All Over Press) Formel 1 Hamilton har festet for meget: Derfor kørte jeg galt

Om deres tidligere samarbejde siger Ron Dennis:

- Det var en interessant oplevelse for alle, og det forløb ikke fuldstændigt glat og harmonisk - og jeg bifalder ikke alt, hvad han gør og siger. Ikke desto mindre, store atleter bliver store på grund af de ting, de ofrer.

- Og nogle gange ofrer de en meget vigtig del af dannelsen i deres barndom, så de ikke altid kommer ud på den anden side med alle de rette sociale værktøjer eller måder at opføre sig på, som man kunne ønske sig, mener Dennis.

Hans udtalelser har affødt en del kommentarer på sociale medier.

Hovedparten synes, at McLaren-bossen bør klappe i og koncentrere sig om at få styr på sin egen biks i stedet for at kritisere en mand, som lige er blevet verdensmester for andet år i træk.

Lewis Hamilton ville aldrig sige noget dårligt om Michael Schumacher, fastholder han. Hamilton kørte i Formel 1 tre sæsoner samtidigt med Michael Schumacher, inden han overtog den syvdobbelte mesters sæde hos Mercedes. (Foto: Allover) Formel 1 Hamilton i shitstorm efter Schumacher-kritik

Lewis Hamilton fejrer en grandprix sejr med Ron Dennis i 2008 på vej mod sit første verdensmesterskab. (Foto: AP)
Lewis Hamilton fejrer en grandprix sejr med Ron Dennis i 2008 på vej mod sit første verdensmesterskab. (Foto: AP)

For to måneder siden lagde Lewis Hamilton dette billede med tak til Ron Dennis:

Her møder Lewis Hamilton Nascar-stjernen Jeff Gordon - amerikanerens søn synes ikke videre imponeret:

Hamilton passer også sine forpligtelser - her wrestler han i Mexico