McLaren-boss sviner Kevin: Derfor er det mystisk

Kevin Magnussen opfyldte ikke de mål, der blev sat for ham, siger Ron Dennis - men nægter at fortælle, hvad målene var

Forholdet mellem Ron Dennis og Kevin Magnussen er ikke længere så varmt som i sidste sæson. (Foto: Jan Sommer)
Forholdet mellem Ron Dennis og Kevin Magnussen er ikke længere så varmt som i sidste sæson. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

McLarens bestyrelsesformand og storaktionær Ron Dennis har holdt lav profil i slutningen af en svær sæson for sit team, og han har holdt sig fra grandprixerne, men i forbindelse med sæsonafslutningen i Abu Dhabi tog den 68-årige brite bladet fra munden.

Først fik hans tidligere protegé og nu dobbelte verdensmester for McLaren, Lewis Hamilton, kritik for sin livsstil. Så talte han om muligheden for sabbatår til Fernando Alonso i 2016, hvilket den spanske stjerne ikke helt forstod.

Og endelig fik Ron Dennis' nu tidligere yndling Kevin Magnussen også en decideret sviner.

Topbossen var på en mediebriefing temmelig oprørt over danskerens udtalelser om, at det endelige brud med McLaren blev leveret via mail på danskerens 23-årige fødselsdag.

McLaren-boss skuffet over Hamiltons opførsel

- Virkeligheden er, at vi gav ham enhver mulighed for at blive enige (om at stoppe samarbejdet). En sæson i Formel 1 med meget klare mål om, hvad han skulle opnå, og de mål opnåede han ikke, sagde Ron Dennis ifølge motorsport.com.

- Både han og alle kørere, som kommer til McLaren og forlader McLaren får altid fortsat støtte, hvis de ønsker at modtage det.

Ifølge motorsport.com nægtede Ron Dennis efterfølgende at uddybe, hvilket mål der var sat for Kevin Magnussens 2014-sæson.

- Jeg synes ikke, det er passende. Spørg ham selv. Han kender sig selv og ved, at han ikke præsterede, som han skulle have gjort.

Udtalelserne er mystiske, for de strider mod alt, hvad teamet tidligere har sagt til pressen både til og uden for citat.

McLarens topboss afslører: Alonso overvejer sabbatår

Direkte adspurgt om, hvorvidt der var opstillet konkrete mål for Kevin Magnussens sæson, svarede løbschefen Eric Boullier for halvandet år siden i Monaco.

- Nej, det har vi ikke. Sådan arbejder vi ikke med vores kørere. I stedet kigger vi på at forbedre hans svage områder, sagde McLarens daglige leder dengang til Ekstra Bladet.

I Brasilien til 2014-sæsonens næstsidste løb fortalte Eric Boullier, at et nøgleområde for den unge dansker var selv at tage vare på sine dæk uden hjælp fra ingeniørerne. Men det var der nu styr på.

- For at være helt ærlig er jeg meget tilfreds. Han har haft en stejl indlæringskurve siden Silverstone (i juli), men jeg er meget tilfreds med, hvordan han tager vare på sin weekend. Han skal bare tage skridtet videre til næste niveau. Men det kommer med erfaringen. Han har gjort alt til A+, sagde franskmanden i São Paulo.

McLaren-chefen gør status: Her er dommen over Kevins sæson

Kevin Magnussen fortalte selv, at presset i slutningen af sæsonen påvirkede hans resultater, fordi han vidste, at enten Jenson Button eller han selv blev droppet til fordel for Fernando Alonso.

Ikke desto mindre gik McLarens sportslige ledelse bestående af Ron Dennis, Eric Boullier og Jonathan Neale til bestyrelsen med ønsket om, at Fernando Alonso og Kevin Magnussen skulle køre for McLaren-Honda i 2015.

Et flertal i bestyrelsen foretrak Jenson Button.

Så sent som i slutningen af maj på et lukket møde i København gav Ron Dennis udtryk for sin tro på Kevin Magnussens talent, og hvordan han stadig så ham som potentiel verdensmester for McLaren.

Et halvt år senere synes forholdet afkølet.

Dermed kan Kevin Magnussen skrive sig ind i rækken af kørere, som har forladt McLaren med en mærkelig smag i munden. Listen tæller også Sergio Perez, Fernando Alonso (efter hans første McLaren-kontrakt), David Coulthard og Jan Magnussen.

McLaren-boss: I kan hjælpe Kevin til VM-titlen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller