Annonce:
Annonce:

McLaren-chef: Formel 1 bliver mere uforudsigeligt

Hver eneste fejl kan blive kostbar med de nye kvalifikationsregler i Formel 1, mener Eric Boullier

Annonce:
Følg Formel 1

Nye regler for kvalifikationen til Formel 1 vil gøre det sværere at forudse, hvem der kommer til at få en god startposition til grandprixerne.

Det mener McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, efter at Den Internationale Motorsportsunion (FIA) onsdag har løftet sløret for et nyt system, der skal gøre sporten mere interessant for tv-seere.

- Man skal forvente en mere uforudsigelig kvalifikation. Det nye system giver nye udfordringer for alle hold i forhold til strategi, siger Eric Boullier, der befinder sig i Barcelona, hvor Formel 1-feltet i disse dage tester bilerne for første gang i denne sæson.

Fremover kommer kvalifikationen til at forme sig som en slags udskilningsløb, hvor bilerne bliver elimineret, mens løbet er i gang, i stedet for at de som hidtil først bliver sorteret fra efter hver kvalifikationsrunde.

Efter syv minutter i første fase vil køreren med den dårligste tid blive sorteret fra, og derefter vil der ryge en bil ud hver gang, der er gået halvandet minut.

Når syv biler er ude, går de resterende 15 videre til anden runde, hvor opskriften bliver nogenlunde den samme. Til slut vil der være to biler tilbage, der skal køre mod hinanden i de sidste 90 sekunder.

- Kørerne skal være opmærksomme på, at en enkelt lille fejl kan koste adgang til næste kvalifikationsrunde, men hver gang, der bliver lavet nye regler, vil der være fordele og ulemper, siger Eric Boullier.

Reglerne kan træde i kraft allerede til sæsonens første grandprix 20. marts.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: