McLaren-chefen afslører: Vi vil helst beholde Button

Det engelske team melder nu klart ud, at deres førsteprioritet er at beholde Jenson Button frem for at bruge Kevin Magnussen

Gode venner og konkurrenter til det samme sæde - ligesom i sidste sæson. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Gode venner og konkurrenter til det samme sæde - ligesom i sidste sæson. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er ikke nødvendigvis en dødsdom for Kevin Magnussens drøm om at køre Formel 1-ræs for McLaren i næste sæson.

Men noget drømmescenarie er det bestemt heller ikke, at McLaren-boss Eric Boullier nu melder officielt ud - så officielt, at det står at læse på Formel 1's officielle hjemmeside - at Jenson Button og Fernando Alonso er holdets foretrukne kørerkonstellation i næste sæson.

- Indtil videre er vores plan at beholde de kørere, vi har - men det er ikke udelukkende min beslutning, siger Boullier.

- For Kevin og Stoffel (Vandoorne) vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at de kommer til at køre Formel 1, siger franskmanden.

Kevin Magnussen sagde for nylig, at flere andre hold havde henvendt sig for at forhøre sig om hans situation, med blandt andre amerikanske Haas som en mulig destination.

Hør engelsk journalist udlægge Magnussens muligheder hos Haas herunder:

Også Lotus og Force India har været nævnt som muligheder. Men Force India afslørede for få dage siden, at de beholder Nico Hülkenberg i 2016, ligesom Sergio Perez under løbsweekenden udtalte, at han også forventer at kunne lukke en aftale med det indiske team inden for en overskuelig fremtid.

Fremtiden for Lotus-teamet er omvendt usikker. Holdet kæmper med så svære økonomiske problemer, at der er blevet sat spørgsmålstegn ved, om det overhovedet stiller til start i Singapore 20. september. Holdet fastholder, at de stiller til start i Singapore.

Amerikansk team-ejer afslører: Jeg har fået Kevin anbefalet

Samtidig spekuleres der i, at Renault kan være i færd med at opkøbe Lotus. Så længe ingen ved, hvad der skal ske med teamet i den kommende sæson, eller bare i den nærmeste fremtid, kommer der ingen kørerbesætning på plads.

Under alle omstændigheder vil McLaren ikke - som sidste år - holde sine kørere på pinebænken indtil sæsonens slutning. Der kommer formentlig en afklaring senest 1. oktober, hvor McLarens option på at forlænge med Jenson Button efter Ekstra Bladets oplysninger udløber.

- Der er selvfølgelig en option på Jenson, og vi kan med sikkerhed sige, at vi ikke venter til årets udgang denne gang, siger Boullier til Formel 1's hjemmeside.

Oprøret ulmer: McLaren og Honda tæt på krig

Jenson Button får 80 milllioner kroner for at køre for McLaren i 2015, mens hans løn ifølge kontrakten stiger til 120 millioner, hvis McLaren udnytter optionen og fortsætter med den tidligere verdensmester. Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne koster kun en brøkdel af de penge.

Der spekuleres derfor i engelsk presse i, at McLaren måske kan få forhandlet Button ned i løn. Sker det, skal Kevin Magnussen kigge sig om efter et andet sted, hvor han kan køre ræs.

Button til Ekstra Bladet: Kevin fortjener Formel 1

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.