McLaren-duo fryder sig over Mercedes-nedtur

Lussingen til ellers så suveræne Mercedes er lige, hvad Formel 1 har brug for, mener Jenson Button

McLaren-Hondas Jenson Button er i gang med en problemfyldt weekend i Singapore, hvor han bliver sat eftertrykkeligt på plads af holdkammeraten Fernando Alonso.

Lørdagens overraskende kvalifikation, hvor både Ferrari og Red Bull var hurtigere end suveræne Mercedes, kunne til gengæld bringe et smil frem hos den erfarne brite, da han stillede sig foran tv-kameraerne i Singapores paddock.

- Det er fantastisk, og lige hvad vi har brug for. Jeg er sikker på, at Mercedes er knust, fordi de misser pole i et løb. Verdensmesterskabet er i sækken, men det er godt for Formel 1.

- Forhåbentlig bliver det ved på denne måde, og vi får et spændende løb i morgen. Jeg kommer til at se det på skærmene på vej rundt, jokede briten.

- Første Mercedes er nummer fem. Jeg tvivler på, det giver dem sved på panden, men det er virkelig godt, siger Jenson Button.

- Og for dig?

- Forfærdeligt, men det her får mig til at smile!

McLaren-kørerne glæder sig over, at der for en gangs skyld ikke holder en sølvgrå Mercedes forrest på startgridden - også selv om de selv kun kan håbe på et par enkelt point. (Foto: AP)
McLaren-kørerne glæder sig over, at der for en gangs skyld ikke holder en sølvgrå Mercedes forrest på startgridden - også selv om de selv kun kan håbe på et par enkelt point. (Foto: AP)
 

Se også: Knockout til Mercedes: Tyskerne knust i Singapore

Fernando Alonso var også i hopla efter sin kvalifikation, der endte med en 12. plads 0,6 sekunder hurtigere end team-kammeraten.

- Det er rart med et miks efter så mange Mercedes-poles (23 i træk, red.). Interessant at se hvordan de andre klarer sig her. Især Red Bull fordi Ferrari har været konkurrencedygtige tidligere på sæsonen, men Red Bull er en overraskelse.

- Forhåbentlig får I et løb at se i morgen uden Mercedes på første- og andenpladsen som sædvanligt, siger spanieren, som var ganske tilfreds med sin kvalifikation. 

Også selv om han under træning så ud til at kunne nå top-ti på gridden for første gang i denne sæson. Fernando Alonso mente, at han havde fået det optimale ud af raceren, og han nok skulle avancere yderligere.

- Jeg er i pointene efter første sving. Det siger jeg dig. Og så holder jeg den position. Min bil vil være fire meter bred i morgen, griner han.

Ferraris dominans i Singapore kom også bag på dem selv. (Foto: AP)
Ferraris dominans i Singapore kom også bag på dem selv. (Foto: AP)
 

Se også: Button selv afgør Kevins McLaren-fremtid

Sebastian Vettel glædede sig over sin første pole position for Ferrari - italienernes første pole siden 2012 og første pole i tørvejr siden 2010.

Mercedes har haft problemer med at få dækkene til at fungere, og den firedobbelte tyske verdensmester forventer ikke, at Ferrari i selve grandprixet bliver lige så suveræne som i kvalifikationen. Her var Vettel halvandet sekund hurtigere end Hamilton og Rosberg.

- Man kan ikke se bort fra dem i morgen. Jeg er sikker på, Mercedes vil være hurtigere. Det er ikke den nemmeste bane at overhale på, men hvis du har tempoet, skal du nok trænge igennem. Jeg forventer, at de bliver stærke, siger Sebastian Vettel.

Se også: Hovsa! Sådan en debut var næppe planen ...

Det er sent aften i Singapore - og Kimi Räikkönen bærer naturligvis solbriller ... (Foto: AP)
Det er sent aften i Singapore - og Kimi Räikkönen bærer naturligvis solbriller ... (Foto: AP)
 

14 kommentarer
Vis kommentarer