McLaren efter trist rekord: Det er uforståeligt

Formel 1's regler er ens for alle, men de trænger til at blive kigget efter i sømmene, mener Eric Boullier, efter straffene regner ned over McLaren og Red Bull, som begge har motorproblemer

Formel 1 er ved at blive lidt for kompliceret, mener Fernando Alonso. (Foto: Jan Sommer)
Formel 1 er ved at blive lidt for kompliceret, mener Fernando Alonso. (Foto: Jan Sommer)

McLaren-Hondas løbschef Eric Boullier viste, at franskmænd også har humoristisk sans, efter hans kørere tilsammen blev bombet 50 placeringer tilbage som følge af straf for omfattende motorskift.

Boullier jokede med, at teamet nok skulle komme i Guinness Rekordbog for brug af motorenheder på en sæson.

Kun fire er tilladt; Jenson Button er allerede på sin sjette, så McLaren-chefen plæderer for, at man kigger bestemmelserne efter i sømmene. Også superstjernen Fernando Alonso mener, at Formel 1 er ved at blive lidt for kompliceret.

- Reglerne er de samme for alle, og vi må tage straffene som alle andre. Men når man kigger tilbage på introduktionen af de nye motorer sidste år og ser, at flere motorproducenter stadig kæmper efter tre eller flere års udvikling, synes jeg, vi skulle kigge på at revidere reglerne, for de er måske lidt for ambitiøse.

- I dag respekterer jeg reglerne, men jeg synes, det er trist for Formel 1, når der sidder to verdensmestre som Jenson og Fernando bagerst på gridden, siger Boullier. 

På hjemmebanen i Spielberg har også Red Bull en skrækweekend. (Foto: Jan Sommer)
På hjemmebanen i Spielberg har også Red Bull en skrækweekend. (Foto: Jan Sommer)
 

Red Bull og Renault har også store problemer, og til deres hjemmebane-grandprix er begge kørere ramt af ti placeringers straf for motorskift.

Nico Rosberg havde chancen for at få ram på sin team-kammerat, men endte ligesom Lewis Hamilton med at køre af banen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Begge Mercedes af banen i bizar kvalifikation

Formel 1 er inde i en popularitets krise, hvilket de uhyre komplicerede regler selv medvirker til. Startrækkefølgen til søndagens grandprix bruger selv det internationale motorsportsforbund FIA adskillige timer på at regne ud.

- Teknologien er måske lidt for kompleks for folk derhjemme. De vil gerne se godt ræs og overhalinger - ikke at der spares på dæk og brændstof eller snak om DRS, tokens og straffe, siger Fernando Alonso.

- De straffe, vi eksempelvis har søndag, er svært at forstå for folk derhjemme. De er nok lidt for komplicerede og konstrueret af topingeniører og matematikere. Bedstemor derhjemme er ligeglad med de ting, mener spanieren.

40 kommentarer
Vis kommentarer