McLaren indrømmer: Uklarhed om Alonso-comeback

Døren står fortsat på klem for Kevin Magnussen, som måske kører igen i Malaysia

Fernando Alonsos uheld i februar kan betyde, at spanieren må vente lidt endnu med at få comeback (Foto: All Over Press)
Fernando Alonsos uheld i februar kan betyde, at spanieren må vente lidt endnu med at få comeback (Foto: All Over Press)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Grandprixet i Australien kan vise sig at blive mere end en engangsforestilling for Kevin Magnussen.

Over for BBC's Formel 1-redaktør Andrew Benson indrømmer en talsmand for McLaren, at det ikke er op til teamet, hvornår Fernando Alonso vender tilbage.

I første omgang lød forklaringen på, at stærk vind var skyld i testulykken, som indtil videre har kostet den spanske verdensstjerne en hjernerystelse, den sidste test samt det første løb. Nu trækker McLaren i land og siger, at man ikke ved med sikkerhed, hvad der forårsagede ulykken.

Spekulationer har der været mange af siden ulykken 22. februar. Var der noget galt med bilen? Fik Alonso stød fra hybridsystemet? Eller dummede feltets mest anerkendte kører sig bare?

Fernando Alonso har muligvis fået elektrochok af motoren i sin McLaren-Honda-racer. (Foto: AP) Formel 1 - 11. mar. 2015 - kl. 07:42 Nyt liv i chok-teori om Alonso-ulykke

Det internationale motorsportsforbund FIA har iværksat sin egen undersøgelse for at finde ud af, hvad der præcist skete. Her er konklusionerne endnu ikke kendt.

Selv McLarens topboss Ron Dennis indrømmede som optakt til grandprixet i Melbourne, at han kunne have tacklet situationen bedre ikke mindst, da han i Barcelona forsøgte at lægge fakta på bordet.

Formel 1 - 12. mar. 2015 - kl. 10:25 Elektrisk stød: Kevin forstår Alonso-rygterne

Til BBC siger en talsmand:

- Efter at have gennemgået en meget grundig analyse er vi sikre på, at ulykken ikke skyldes en defekt af nogen art. De omfattende undersøgelser og test, som Fernando har gennemgået, viser overhovedet ingen abnormiteter.

- Med de fakta in mente, ved vi dog ikke med sikkerhed, hvorfor ulykken skete.

Den spanske superstjerne tilbragte tre dage på hospitalet efter sin testulykke i februar. (Foto: Manu Fernandez/AP)
Den spanske superstjerne tilbragte tre dage på hospitalet efter sin testulykke i februar. (Foto: Manu Fernandez/AP)
 

I sidste ende er det Fernando Alonsos beslutning, hvornår han sender Kevin Magnussen tilbage på bænken og overtager sit sæde i McLaren-Honda-raceren.

Afbuddet til Australien var efter hans lægers anbefaling, da man normalt anbefaler minimum tre ugers pause fra aktiviteter, som kan forårsage en anden hjernerystelse.

Sandsynligvis bliver grandprixet i Australiens det eneste rigtige ræs, Kevin Magnussen kommer til at køre i år. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 12. mar. 2015 - kl. 22:57 Kevin afslører 2015-plan: USA er droppet

Fernando Alonso befinder sig i øjeblikket i Dubai, hvor han forbereder sig til det næste løb i Malaysia og har lagt billeder på sociale medier, der viser, hvor fit han er.

Fernando Alonso skiftede til McLaren-Honda til starten af denne sæson. (Foto: LAT/McLaren)
Fernando Alonso skiftede til McLaren-Honda til starten af denne sæson. (Foto: LAT/McLaren)
 

Til syvende og sidst skal FIA's læge give grønt lys for, at han må køre igen, hvilket sker torsdag inden løbet i Malaysia.

McLaren har tidligere over for Ekstra Bladet givet udtryk for, at man kun sætter Fernando Alonso på et fly, hvis man på forhånd er 100 procent sikker på, at han klarer det officielle lægetjek.

Fernando Alonso mener selv, at han er klar til at gøre comeback i McLaren-raceren i Malaysia. (Foto: AP) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 22:08 Kevin bænkes snart igen: Alonso melder sig klar

Mystik om McLaren: Se analysen:

Se Kevin antyde, at han er bedre end Button:

Se Kevin i kvalifikationen:

1 af 2 Foreløbigt har Kevin Magnussen vikarieret for Fernando Alonso til test og sæsonens første løb - men det kan blive til flere optrædener. (Foto: Kevin Magnussen)
2 af 2 Fernando Alonsos uheld i februar kan betyde, at spanieren må vente lidt endnu med at få comeback (Foto: All Over Press)
32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere