McLaren-mareridtet fortsætter: Starter bagerst i grand prix

De to McLaren-racere starter bagerst i Formel 1-feltet til Østrigs Grand Prix, efter Button har fået straf på 25 placeringer

Både Jenson Button og Fernando Alonso er blevet straffet for at have skiftet dele af deres motorer ud. (Foto: Jan Sommer)
Både Jenson Button og Fernando Alonso er blevet straffet for at have skiftet dele af deres motorer ud. (Foto: Jan Sommer)

Det er bestemt ikke sjovt at være McLaren-kører for tiden.

Frustrationerne har siddet uden på tøjet igennem hele sæsonen, og det blev bestemt ikke bedre af, at det fredag blev bekræftet, at Alonso bliver rykket helt tilbage i feltet til søndagens grand prix i Østrig. 

Uheldene fortsætter med at vælte ned over Fernando Alonso og Honda-motoren. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Nyt sammenbrud: Alonso tæt på kogepunktet

Honda har nemlig udskiftet både forbrændingsmotoren og en stor del af batterisystemet, så der venter 20 strafplaceringer til søndagens grandprix til den iltre spanier, fordi teamet har overskredet, hvor mange reservedele der må bruges i løbet af en sæson.

Han kommer dog ikke til at starte helt bagerst. Denne tort må hans team-kollega Jenson Button lide, efter han er blevet tildelt en straf på 25 placeringer, da teamet har skiftet dele ud af hans Honda-motor. Det har SkySports netop berettet.

Problemerne med motoren i McLAren-raceren koster efter alt at dømme Fernando Alonso nogle placeringer på gridden i det kommende løb. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 Kan Alonso holde masken? Straffes for motorproblemer

Det betyder, at Jenson Button kommer til at starte bagerst uagtet, selv om han skulle gå hen og blive hurtigste kører i kvalifikationen. Det skyldes, at der er under 25 kørere med i Formel 1-serien.

Det har været lidt af en mareridts-sæson for det traditionsrige team, hvor Button kun hår nået at samle fire point sammen, mens Fernando Alonso endnu ikke er kommet på tavlen.

I den tredje og sidste træning før kvalifikationen lørdag eftermiddag slog Sebastian Vettel de suveræne Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

26 kommentarer
Vis kommentarer