McLaren-mysterium: Leverer mindre sensation

Startplaceringer som femmer og sekser er det den bedste lørdag for McLaren i fem år

Det er tid til Formel 1 i Frankrig. Bliv klogere på Paul Ricard-banen.

Egentlig er jublen hos McLaren efter lørdagens kvalifikation grotesk.

For når man er et af Formel 1-historiens mest vindende hold, er der ingen grund til gruppekram efter at have sat sig på tredje startrække.

Men hele teamet VAR lykkelige.

Rookien Lando Norris og Carlos Sainz Jr. leverede den bedste McLaren-tidtagning i fem år! Foran sin storsatsende motorleverandør Renault, som havde proklameret, at de til dette løb ville rykke klart fri af midterfeltet.

Senest McLaren startede et løb med sine biler i femte og sjette position var i september 2014 til Italiens Grand Prix, hvor Kevin Magnussen og Jenson Button sad i cockpitterne.

Lando Norris kvalificerede sig som femmer i Frankrig med Carlos Sainz Jr. lige bag sig. Foto: VINCENT KESSLER/Ritzau Scanpix
Lando Norris kvalificerede sig som femmer i Frankrig med Carlos Sainz Jr. lige bag sig. Foto: VINCENT KESSLER/Ritzau Scanpix

Formel 1 Haas-rivaler under pres: Straffe på vej

Günther Steiner er et meget karismatisk menneske - og en vellidt chef hos Haas. Foto: Andy Hone/Haas F1 Team Formel 1 Tager røven på Haas-boss: Falsk Günther hitter

I Frankrig slog McLaren både Sebastian Vettels Ferrari og Pierre Gaslys Red Bull.

Og kun ni tusindedele af et sekund adskilte Lando Norris fra Max Verstappen på fjerdepladsen.

Uden helt at forstå hvorfor ...

- Af en eller anden grund har vi været hurtige hele weekenden. Denne bane lader til at passe os. Jeg ville ønske, vi vidste hvorfor, men det gør vi ikke. Lidt af et mysterium for os, konstaterede Lando Norris efterfølgende.

- Jeg tror ikke, vi er 'best of the rest'. Vi kan tage videre til næste løb, og så slet ikke komme ind i Q3. Det var en god dag for os, men vi er stadig meget op og ned.

- Ja, vi var tæt på Red Bull, men der vil være andre baner, hvor de er meget langt fra os.

- Vi mangler stadig meget, før vi kan konkurrere med de allerbedste. Løbet bliver meget anderledes og altid sværere, siger den 19-årige brite, som forventer, at han både får svært ved at holde Sebastian Vettel og Pierre Gasly bag sig.

Sport og Spil Fem år efter Kevins drømmedebut: 12 er forsvundet - en er gået bort

Pierre Gaslys (t.h.) tid hos Red Bull risikerer at blive kort, hvis han ikke forbedrer sig henover sommeren. Helmut Marko (midten) brygger på en plan B. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Det ulmer på F1-kørermarkedet: To jokere lurer

Foto: Haas F1 Team Sport og Spil Debriefing fra Montreal: Kevin smadrede for 12 millioner

31 kommentarer
Vis kommentarer