McLaren-mysterium undrer Kevin: Han er tydeligvis ikke glad

Det belgiske stortalent Stoffel Vandoorne er i store problemer for McLaren. Og han er ikke ved godt mod, mener Kevin Magnussen, som ser med fra nærmeste hold

Følg Formel 1

Der var store forventninger til belgiske Stoffel Vandoorne allerede inden, han satte rumpen i raceren hos McLaren før sæsonstarten.

Men desværre for den 25-årige belgier har han slet ikke levet op til forventningerne. Faktisk langt fra. Siden han blev forfremmet fra reservekørertjansen, er det gået galt.

Indtil videre er det ikke blevet til ét eneste point for Vandoorne, der ligger absolut sidst i kørernes samlede regnskab. Til sammenligning er han i gennemsnit 0,586 sekunder langsommere end teamkammeraten Fernando Alonso under kvalifikationerne.

Skidt situation for Kevin: Truslen fra Ferrari-talentet

Vandoornes dårlige tid som Formel 1-kører overrasker Kevin Magnussen, som tidligere slog netop belgieren i Formel Renault 3.5 og tog titlen i 2013.

- Jeg aner ikke, hvorfor han har det så svært. Han er tydeligvis ikke glad, ellers ville han ikke være mere end et halvt sekund langsommere end Alonso. Jeg er en smule overrasket - for jeg er sikker på, at han kan blive rigtig god, siger Magnussen ifølge autosport.com.

Her sejrer suveræne Hamilton i Canada:

Magnussen ved selv, hvad det vil sige at have dårlige perioder, hvor det ikke ruller den rigtige vej på racerbanen, mens man har en mere erfaren kører at måle sig med. Det prøvede han hos netop McLaren, hvor han kørte med og imod Jenson Button.

- Jeg kan relatere lidt til det. Vandoorne har også en god mulighed for at blive bedre, fordi han kører mod en (Fernando Alonso, red.), som regnes for at være en af de bedste i Formel 1.

- Han har virkelig mulighed for at vise sig frem. Han er en virkelig dygtig kører, og jeg ved, han kan præstere, men han har det svært af forskellige årsager, og det kan være hårdt i hans situation, siger Magnussen.

McLarens direktør, Eric Boullier, har tidligere udtalt, at han er overbevist om, at Vandoornes problemer i særdeleshed skyldes, at han ikke har vænnet sig af med den kørestil, han havde, mens han var junior.

Her bliver Kevin straffet i Canada:

Kevin gladere nu
Også Kevin Magnussen har kæmpet løs for at finde stabilitet i sin relativt korte Formel 1-karriere. Der var grus på banen både hos McLaren og sidenhen hos Renault.

Men nu er han ved at finde grebet. Og det skyldes skiftet til Haas, hvor presset er knapt så stort, men ansvaret er til at tage at føle på for danskeren. En toårig kontrakt med Haas har samtidig givet Magnussen ro til at præstere og udvikle sig trin for trin.

- Det er rart ikke at skulle tale om negative emner så som ikke at skulle køre næste år, siger Magnussen, hvis fremtid blev diskuteret overalt i Formel 1-kredse og medier sidste år, fordi han kun havde haft korte kontrakter med McLaren og Renault.

- Det er rart kun at skulle fokusere på race og på at være positiv og have noget at se frem til.

'Jeg nyder det'
Grundet den længere kontrakt er Magnussen derfor rolig og ser allerede frem mod næste sæson, selvom der resterer hele ni løb i den igangværende sæson.

- Jeg kan faktisk se frem til næste år og bygge videre på det, jeg har lavet og sætte mig nogle mål for fremtiden fremfor at forsøge at overpræstere.

- Jeg kan gå direkte ind til løb og nyde dem og gøre det, jeg er bedst til. Jeg er i en meget fordelagtig position, siger danskeren.

Kevin Magnussen ligger nummer 13 i det samlede klassement med fem point. Teamkammeraten Romain Grosjean ligger på 12.-pladsen med 10 point.

Kevin ærgrer sig over tidsstraf i Canada:

Nøgle-kollegaen totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

Mercedes-boss erkender udfordring: En ustabil situation

Presset program: Markant ændring i Formel 1-kalenderen 

F1-boss går i kødet på egen kører: ’Han skal til at levere’

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt