Annonce:
Annonce:

McLaren på spanden efter Alonsos chokbeslutning

Fernando Alonso sætter sig selv over sin arbejdsgiver ved at droppe grandprixet i Monaco

Annonce:
Følg Formel 1

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Forårets Indianapolis 500 vil blive fulgt fra Europa som aldrig før, efter Fernando Alonsos chokerende meddelelse om, at han dropper Monacos Grand Prix til fordel for det legendariske amerikanske Indycar-løb.

Beslutningen var det store samtaleemne før weekendens grandprix i Bahrain, hvor Fernando Alonso uddybede sin beslutning.

- Hvis jeg vil være den bedste kører i verden, er der to muligheder. Jeg vinder otte F1-verdensmesterskaber, et mere end Michael (Schumacher), hvilket er meget usandsynligt. Den anden er at vinde forskellige serier på forskellige tidspunkter af min karriere og være en kører, som kan vinde i enhver serie og i en hver bil, sagde spanieren i Bahrain.

- Jeg er en racer, og hvis jeg skal vinde Triple Crown, skal jeg vinde det her løb.

Læs om McLarens sløje substitutter længere nede

Annonce:

Motorsportens såkaldte Triple Crown er Formel 1-grandprixet i Monaco, 24 timer i Le Mans samt Indianapolis 500. Kun afdøde Graham Hill har vundet alle tre.

Og det er kun et spørgsmål om tid, før Fernando Alonso kører Le Mans.

- Ligger det ikke mellem Canada og Baku? Det kommer an på, hvor mange flyforbindelser der er … Vi talte om det i år, afslører Alonso.

Alonso var det helt store samtaleemne. Foto: All Over
Alonso var det helt store samtaleemne. Foto: All Over
 

Selv om McLaren-Honda tager en del af ejerskabet ved at hjælpe indsætte en bil i løbet i samarbejde med Andretti motorsport, siger det meget om, hvor langt de vil strække sig for at forlænge kontrakten med Fernando Alonso.

Spanieren tjener 40 millioner dollar om året og får så lov til at skippe sæsonens vigtigste løb, hvor McLaren tilmed rent sportsligt har de bedste chancer for at score et ordentligt resultat.

De fleste af kollegaerne var glade på spanierens vegne, men ingen af dem ville gøre det samme som ham.

Annonce:

- Nej, jeg forstår det ikke. Det er det mest ikoniske løb i sæsonen. Jeg ville ikke gøre det, jeg giver mig selv 100 procent og gør det bedste for teamet, siger Romain Grosjean.

- Jeg vil rigtig gerne køre et Nascar-løb, men når man er en del af et projekt som Haas eller Hondas tilbagevenden til toppen i Formel 1, er det vigtigere end et løb, mener Kevin Magnussens teamkammerat.

Hvorfor dropper han Monaco?

Fernando Alonso anser sig selv som den bedste kører i Formel 1, og mange deler det synspunkt. Alligevel er det kun blevet til to verdensmesterskaber, og han er godt i gang med at spilde sit tredje år hos McLaren-Honda.

En Triple Crown er en mulighed for at skille sig ud og samtidig sender han endnu et signal til Honda om at stramme op.

- Monaco er det største løb for McLaren og Formel 1, men det bedste resultat vi opnåede sidste år var en femteplads. I år er vi mindre konkurrencedygtige, så måske er top-fem ikke længere en mulighed, men kun top-syv.

- Det er godt med point, men jeg har vundet løbet to gange og har været verdensmester to gange. En femte-, syvende, niendeplads i Monaco ændrer ikke mit liv. Bare en lille chance for at vinde Indianapolis 500 er større end de placeringer.

Hvem skal afløse?

McLaren-Honda er på spanden. De har strikket en aftale sammen om en midlertidig bil til Indycar uden at kunne melde ud, hvem der skal afløse til et løb, der køres i næste måned.

- Jeg håber Jenson (Button) kommer tilbage. Det vil være godt for sporten, siger Lewis Hamilton.

Men det er mindre oplagt, end det lyder. Selv om Button er på kontrakt, er det som ambassadør, ikke som reserve. Og ifølge Ekstra Bladets oplysninger har briten slet ikke lyst tilat gøre comeback. Han står heller ikke til at kunne vinde noget ved det, selv om han sikkert tager en for holdet.

Alternativet er 22-årige Nyck de Vries, som er del af McLarens talentprogram, men ikke rigtig har slået igennem.

Fernando Alonso er ligeglad:

- Hvad Monaco-afløseren angår, har jeg ingen idé om, hvad teamet gør.

Får det konsekvenser for Alonsos fremtidsplaner?

- Nej. Teamet spurgte mig i begyndelsen af året, hvad mine hensigter og tanker var. Jeg svarede det samme, som jeg har fortalt jer: Efter sommeren vil jeg træffe en beslutning om, hvad jeg laver næste år. Intet har ændret sig, siger Alonso.

Hvilket naturligvis er noget vrøvl.

Spanieren ønsker at fortsætte i Formel 1, men i en bil, der kan vinde mesterskaber. Kommer der et bedre tilbud, rykker han videre, men det er svært at se, hvor det skal komme fra.

McLaren-Honda gør det her for at tække sin superstjerne.

Mødte kontroversiel præsident: 'Verdens bedste F1-bane kan få comeback'

Watt: Kevin på niveau med stjernerne efter point-løb

Alonso stikker af til USA: Her er Kevins drømme-projekt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: