McLaren tyvstartede før vital test

McLaren-Hondas hårdt rængte MP4-30-racer fik rullet 100 km til en promo-begivenhed

Både Fernando Alonso og Jenson Button fik lidt kærkommen ekstra tid på rattet i den nye McLaren-racer før sæsonens anden officielle test. (Foto: Miguel Morenatti/AP)
Både Fernando Alonso og Jenson Button fik lidt kærkommen ekstra tid på rattet i den nye McLaren-racer før sæsonens anden officielle test. (Foto: Miguel Morenatti/AP)

Fødslen af den nye McLaren-Honda-racer har været en af de sværere.

Både i Abu Dhabi i slutningen af sidste sæson og i Jerez til 2015-sæsonens første test havde det britiske team mere end svært ved at få de komplicerede systemer og den nye motorenhed fra Honda til at fungere, hvilket resulterede i et sørgeligt antal omgange.

Mod slutningen af testen kom der flere omgange på tavlen, om end McLaren-Honda uden sammenligning var det team i Jerez, som brugte mindst tid på banen. Blot 79 omgange nåede de på fire dage a otte timer.

Honda giver sæde til Kevin-kollega

Fra torsdag til søndag køres i Barcelona på Circuit de Catalunya sæsonens anden test, hvor McLaren-Hondas MP4-30 gerne skulle vise sig noget mere driftsikker end tidligere.

I den mellemliggende periode har både team og motorleverandør gjort et stort nummer ud af, at det hele nok skulle begynde at spille fra Barcelona.

Efter barsk McLaren-start: Honda lover bedring

McLaren-Honda tyvstartede allerede mandag og tirsdag, hvor de havde MP4-30-raceren ude at rulle på Circuit de Catalunya. Formel 1's stramme testregler tillader to promo-events i løbet af et år, hvor der filmes til eksempelvis reklamer.

Der må maksimalt køres 100 km til disse promo-dage, men i McLarens tilfælde tæller det hele - så langt lykkes det ikke at køre de fire første dage, hvor Hondas nye motorenhed for alvor skulle tages i brug.

Watt: Hårde tider hos McLaren-Honda

Flere af Formel 1-holdene giver til denne test plads til nogle af deres testkørere.

Williams lægger ud med Susie Wolff i cockpittet torsdag. Hos Lotus får sidste års GP2-vinder Jolyon Palmer fredagen. Endelig sidder Mercedes-testkøreren Pascal Wehrlein i Force Indias 2014-racer de to første dage.

Først til den sidste test medbringer Force India sin 2015-model.

De øvrige team kører med førstekørerne - dermed ingen Kevin Magnussen til denne test.

McLaren sender førsteholdet til Spanien

Umiddelbart synes McLaren-Honda-raceren at være i bedring. I hvert fald lykkes det Jenson Button at forlade pitten kort efter kl. 9.00 og testens start ...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri