McLaren udfordrer Mercedes i motor-tvist

Teamchef Eric Boullier presser på for at få lov til at udvikle mere på den nye Honda-motor, end de gældende regler tillader

Eric Boullier tager kampen op mod mægtige Mercedes. (Foto: Jan Sommer)
Eric Boullier tager kampen op mod mægtige Mercedes. (Foto: Jan Sommer)

Mercedes-motorens overlegne egenskaber gjorde kampen om 2014-verdensmesterskabet i Formel 1 til en ensidig affære.

For at have en chance for at indhente forspringet til tyskerne kæmper både Ferrari og Red Bull Renault stædigt for at få lempet reglerne for udviklingen af motorerne. Ideen har hidtil ikke vundet indpas hos Mercedes og deres kundeteam.

Nu hvor McLaren skifter til Honda-motor fra netop Mercedes, melder Kevin Magnussens chef Eric Boullier sig i koret af kritikere mod det gældende reglement.

McLarens teamchef mener slet og ret, at det er i Formel 1's interesse at give konkurrenterne en chance for at skabe mere spænding om resultatet.

Formel 1 Nøgle-sæson: 2015 bliver altafgørende for Kevin

Den såkaldte fastlåsning af motoren betyder, at der ikke kan udvikles på motorenheden i løbet af sæsonen. Reglen er skabt for at begrænse omkostningerne i den vanvittigt dyre sport.

- Vi ønsker ikke at gøre noget stupidt for at øge omkostningerne. Men det er en konkurrence, og vi kan ændre bilerne, så meget vi ønsker. Inden for reglerne synes jeg, motorerne skal fastlåses, når hver producent har fået muligheden for at udvikle deres motor. Hvis man ikke tillader konkurrencen, går det imod sportens ånd, siger Eric Boullier til Autosport.

Som tredjekører skal Kevin Magnussen i 2015 bruge en del tid i simulatoren på at udvikle McLaren-Honda-raceren. (Foto: LAT/McLaren)
Som tredjekører skal Kevin Magnussen i 2015 bruge en del tid i simulatoren på at udvikle McLaren-Honda-raceren. (Foto: LAT/McLaren)
 

Franskmanden indrømmer, at han frygter Mercedes' dominans kan vare ved i flere år.

- De drog nytte af at gøre et rigtig godt stykke arbejde fra begyndelsen samt det faktum, at reglerne er låst med motorerne 'frosset', siger Eric Boullier.

I den særlige situation, McLaren er i med en ny motorpartner, var Jenson Button det sikre valg på bekostning af den mere uerfarne Kevin Magnussen. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Britisk ekspert: Formel 1-pause kan gavne Kevin

Som reglerne er nu må der kun ændres på motorerne mellem sæsoner, og over en syvårig periode begrænses mulighederne løbende for, hvor meget der må pilles ved den.

I slutningen af denne sæson blev et muligt kompromis debatteret, så holdene midt i 2015-sæsonen kunne introducere en modificeret motor.

To gange har McLaren haft den nye motorenhed fra Honda på bane - en kort test på Silverstone samt efter sæsonafslutningen i Abu Dhabi - og det er endnu ikke lykkes for alvor at køre mange omgange med den.

Første alvorlige test står i spanske Jerez fra 1. februar.

Det blev blot til to omgange for McLarens nye Honda-bil på banen i Abu Dhabi. (Foto: McLaren) Formel 1 McLaren-test ødelagt af elektriske problemer

0 kommentarer
Vis kommentarer