McLarens 2016-planer i fare

- Du skaber dit eget underskud, konstaterer løbschef Eric Boullier efter en sæson med sammenbrud efter sammenbrud

Eric Boullier håber, at det efterhånden er slut med ødelagte træninger og løb - ellers går det ud over 2016-sæsonen. (Foto: LAT/McLaren)
Eric Boullier håber, at det efterhånden er slut med ødelagte træninger og løb - ellers går det ud over 2016-sæsonen. (Foto: LAT/McLaren)

Otte gange er McLaren-Honda udgået af denne sæsons grandprixer.

To gange - heriblandt Kevin Magnussens vikartjans i Australien - lykkes det ikke for motoren at bringe bilen til start.

Læg dertil utallige træninger ødelagt af forskellige typer motorproblemer samt en forsæson, hvor teamet tilbragte størstedelen af tiden i garagen.

Stjernekøreren Fernando Alonso har allerede afskrevet 2015 som et test-år. Men efter otte af sæsonens 19 løb skal der styr på pålideligheden. Ellers får det alvorlige konsekvenser for udviklingen af McLaren-Honda ... også i 2016.

- Jeg er endnu ikke sikker på, hvor stor påvirkning det får på næste år, men snart - meget snart - vil det påvirke, siger Eric Boullier, løbsansvarlig for McLaren.

- I år er vi gået glip af meget tid på banen især under vinterens test, men også ude til løbene. Enhver omgang du mister, er naturligvis i underskud - du skaber dit eget underskud, siger franskmanden.

Tirsdag og onsdag i Østrig blev sæsonens sidste test kørt.

Halvdelen af førstedagen regnede væk, mens ellers var der opmuntring, idet der ingen problemer opstod, mens Stoffel Vandoorne var ved rattet.

De positive takter fortsatte onsdag, hvor Fernando Alonso ganske vist ikke viste nogen store fremskridt i forhold til fart med syvendebedste tid ud de ni kørere.

Til gengæld lykkedes det onsdag Alonso at teste uden sammenbrud og gennemføre 104 omgange ... For særligt McLaren-Honda tæller det hele!

26 kommentarer
Vis kommentarer