McLarens mandagsbil: Nu med mekanisk problem!

Kevin Magnussen og Jenson Button var langsomt i første træning og måtte slutte sessionen tidligt efter endnu en fejl i den trængte racer

Kevin Magnussen på vej rundt på banen i Albert Park. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen på vej rundt på banen i Albert Park. (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Udfordringerne for McLaren-Hondas mandags-udgave af en Formel 1-racer fortsatte til fredagens første træning før Australiens Grand Prix.

13 ud af 14 testdage blev ødelagt af tekniske problemer, og denne fredag oplevede de et helt nyt ... som senere blev afløst af et mere alvorligt.

Først havde Jenson Button brok med radioen. Den sagde mærkelige lyde, så briten måtte tilbage i pit. Kun enkelt timet lap fik 2009-verdensmesteren sat.

McLaren-kørerne var primært på banen i første halvdel af den halvanden times træning. Vikar Magnussen nåede syv omgange og Jenson Button seks - henholdsvis 5,2 og 4,9 sekunder langsommere end Mercedes-kørerne.

Herefter blev det mere alvorligt, da teamet måtte i gang med at undersøge et mekanisk problem i motorenheden, som stoppede resten af sessionen.

Kevin Magnussen gør sig ingen forhåbninger om at kunne nå på podiet som i fjor. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin krydser fingre for McLarens helt store ubekendte faktor

Mekanikerne er nu på overarbejde for at sikre deltagelsen i eftermiddagens anden session (køres kl. 6.30-8.00 dansk tid).

Udefra set var der tilsyneladende højt humør i pitten, hvor Kevin Magnussen og Jenson Button analyserede deres (få) omgange i selskab med ingeniører og McLarens topboss Ron Dennis.

Der kan være tale om galgenhumor, for efter en katastrofal testperiode står McLaren-Honda med flere spørgsmål end svar om deres nye racer.

Sandsynligvis bliver grandprixet i Australiens det eneste rigtige ræs, Kevin Magnussen kommer til at køre i år. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin afslører 2015-plan: USA er droppet

Flere kørere kom slet ikke ud til den første træning.

Genopstandne Manor Marussia havde tekniske problemer og nåede aldrig ud til første træning.

Hos Sauber foregår lidt af en sæbeopera, hvor hollænderen Guido van der Garde ad rettens vej forsøger at overtage det sæde hos teamet, han mener at have ret til.

Sagen er endnu ikke afgjort, men ingen af teamets tre (!) kørere kom ud til første træning, og mekanikerne brugte det meste af tiden på at slikke sol.

Formel 1 TV: Mercedes-boss lover åben Formel 1-krig

9 kommentarer
Vis kommentarer