McLarens topboss afslører: Alonso overvejer sabbatår

Hvis Honda-motoren ikke bliver forbedret henover vinteren, holder McLarens spanske superstjerne muligvis fri i 2016, siger Ron Dennis

Ron Dennis og Fernando Alonso har haft et turbulent forhold, som ganske vist skulle være forbedret. Til gengæld er spanieren ikke meget for at spilde endnu et år bagerst i feltet. (Foto: AP)
Ron Dennis og Fernando Alonso har haft et turbulent forhold, som ganske vist skulle være forbedret. Til gengæld er spanieren ikke meget for at spilde endnu et år bagerst i feltet. (Foto: AP)

Spekulationerne om Fernando Alonso har fyldt meget hele sæsonen, efter spanieren skiftede forbedrede Ferrari ud med en gennemført håbløs Honda-motor hos McLaren.

Blandt historierne var, at den dobbelte verdensmester overvejede et sabbatår i 2016, mens Honda og McLaren arbejdede på en racer, der var konkurrencedygtig.

Til sæsonfinalen i Abu Dhabi afslører McLarens topboss Ron Dennis, at spekulationerne om Alonsos fremtid ikke var grebet ud af tynd luft.

Fernando Alonso har overvejet og nok så vigtigt overvejer stadig et sabbatår i 2016, hvis McLaren-Honda-raceren ikke forbedrer sig mærkbart henover vinteren - for så at vende tilbage på gridden i 2017 og fuldføre sin treårige kontrakt.

Medie: Alonso stiller ultimatum til McLaren

Med andre ord: Hvis ikke McLaren-Honda til forsæsonens test i Spanien har forbedret sig omkring de 2,5 sekunder, som teamet og kørerne på det seneste har talt om, så vil Fernando Alonso overveje at holde resten af året fri.

Ifølge blandt andre BBC og motorsport.com sagde Ron Dennis lige før lørdagens kvalifikation:

- Han vil helt sikkert slutte sin karriere hos McLaren. Men jeg er åben for alt - og nogle af de ideer har indeholdt sådanne overvejelser, sabbatår osv.

- Men i dette øjeblik vil jeg sige, at vi tror, vi ved, hvor vi vil være. Jeg skulle mene, at vi kom igennem en svær weekend (her taler Ron Dennis om Japan), når det gælder begge vores kørere, lyder det fra McLarens bestyrelsesformand.

Under løbet kaldte Fernando Alonso sine japanske hestekræfter for en GP2-motor, og efter løbet sagde spanieren, at han ikke vidste, hvorvidt han kørte for teamet i 2016. Efterfølgende skrev et spansk medie, at Alonso havde stillet en række krav til McLaren, før han ville fortsætte - heriblandt at han kunne holde et sabbatår, hvis ikke raceren præsterede under test og til årets første løb.

Under løbet på Suzuka fik Alonso nok:

Og Jenson Button luftede offentligt sine overvejelser om Formel 1-pension.

- Det var en udfordring at navigere os ud af det, men ikke desto mindre her er vi, siger Ron Dennis.

- Vi har flere kørermuligheder og to af verdens bedste kørere i vores biler.

- Når vi skal træffe beslutningen, gør vi det sammen, og i dette øjeblik er vores kørere til næste år Fernando Alonso og Jenson Button.

GP2-mesteren Stoffel Vandoorne er McLarens officielle reservekører i 2016 og står umiddelbart først i køen.

Når Ron Dennis siger 'flere kørermuligheder', betyder det formentlig også, at han endnu ikke har slettet Kevin Magnussens mobilnummer.

Men det er spekulationer.

Tankerne om, at Fernando Alonso måske holder hovedparten af 2016 fri, hvis Honda-motoren stadig er ringe, er det derimod ikke.

Spanieren røg i Abu Dhabi vanen tro ud af kvalifikationen i Q1 - denne gang med en punktering - men ønskede ikke at uddybe Ron Dennis' udtalelser efterfølgende.

- Det er ikke rigtig op til mig at sige noget; det er op til Ron at have sine meninger, jeg kan ikke rigtige kommentere, siger spanieren.

Åbenlyst kaos: McLaren-duo uenig med topchefen