Medie: Kevins F1-comeback i fare

Ifølge tyske Bild Sport truer flere teams med boykot af Melbourne Grand Prix, med mindre de får klare informationer om grunden til Fernando Alonsos ulykke. Det kan koste Magnussen hans Formel 1-comeback

Kevin Magnussen kan være i fare for at miste sin comeback-chance (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kan være i fare for at miste sin comeback-chance (Foto: Jan Sommer)

Til de to korrespondenter fra tyske Bild Sport, Ralf Bach og Bianca Garloff, har flere teams tilkendegivet, at holdene på det kraftigste overvejer at boykotte det australske grand prix. Dermed risikerer Kevin Magnussen at miste sin chance for et F1-comeback.

- Sport Bild har fået at vide, at flere hold overvejer at forbyde deres kørere at køre i Melbourne pga. sikkerhedshensyn, siger Bach og Garloff til den tyske avis.

Holdenes bekymring går på, at Fernando Alonsos ulykke skulle være forårsaget af et elektrisk stød fra den kontroversielle type hybrid-motor, som bilerne er udstyret med.

- Hvis et fly styrter ned, og der bare er den mindste risiko for, at det skete på grund af en fejl i flyets system, så lader man jo heller ikke andre fly af den type flyve, siger en anonym team-chef ifølge Bild.

Kevin Magnussen og også Jenson Button får det svært, hvis man skal tro Johnny Herbert (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 5. mar. 2015 - kl. 17:00 Tidligere Formel 1-kører frygter problemer for Kevin og Button

- Formel 1 har indtil videre været heldige, at der ikke er sket nogle alvorlige ulykker på grund af hybrid-teknologien. Hvis nogle af mine kørere havde haft et uheld, så ville jeg lade alle de andre hold studere de køretekniske data - så vi kan få vished. Honda er simpelthen nødt til at komme med nogle svar til FIA (den internationale motor-union, red.), fortsætter han.

Også ejeren af det hedengangne Minardi-hold, Gian Carlo Minardi, efterlyser åbne kort fra McLaren-Honda-holdet.

- Tavshed er ikke gavnlig i sager som den her. FIA har taget syvmileskridt for sikkerheden de senere år, og de har alle de værktøjer, der skal til for at finde frem til årsagerne. Og det ville være til stor gavn at kende dem inden løbet i Australien. For Formel 1's skyld generelt burde der ikke være nogle tilbageholdte informationer overhovedet, siger han til den italienske avis La Repubblica ifølge Wheels24

Han kan ikke umiddelbart bekræfte mistanken om stød fra hybrid-motorerne.

- Jeg har ingen beviser, der skulle bekræfte den mistanke. Jeg har aldrig arbejdet med de enheder, men som jeg forstår det, har de tre-fire fejlsikrede systemer.

Kevin Magnussen blev i weekenden hastet til test i Spanien efter Fernando Alonso var kørt galt og var fløjet på hospitalet (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 4. mar. 2015 - kl. 09:02 Ekspert: Kevin kan få mange løb

Minardi synes dog, det er helt på sin plads, at Alonso sidder over i Melbourne.

- Det er det eneste rigtige at gøre i den situation. Han er jo ligesom en bokser, der er røget i gulvet efter en fuldtræffer. Det tager tid at komme tilbage, selv om alle undersøgelser peger i den rigtige retning.

34 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere