Mercedes-chef overrasker: Vi har brug for kører-krig

Formel 1 har brug for kontroverser på og uden for banen, lyder den forfriskende melding fra Mercedes-teamchefen Toto Wolff

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): Rivaliseringen mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg kostede senest Mercedes sejren i Barcelona, da de førende i kombattanter i VM-stillingen kørte hinanden af banen på første omgang.

Også i Canada var der kontakt mellem sølvpilene. Sebastian Vettel overraskede dem i starten, så Nico Rosberg begik en fejl, der tvang ham ud af første sving.

Sebastian Vettel fik en suveræn start i Montreal, men smed sejren efter et for tidligt pitstop. (Foto: Jan Sommer)
Sebastian Vettel fik en suveræn start i Montreal, men smed sejren efter et for tidligt pitstop. (Foto: Jan Sommer)
 

Selv om der i kulisserne bliver talt med store ord, og Mercedes ikke ønsker at smide sejre, fordi deres kørere ligger i intern krig, bifalder deres teamchef Toto Wolff de tidligere gokart-kammeraters rivalisering. 

- Det bedste kampe i Formel 1 har været mellem teamkammerater som Senna-Prost og Mansell-Piquet, så det accepterer vi, sagde Wolff til motorsport.com i Canada.

- Og om 10, 20 eller 30 år, når vi åbner magasiner og bøger, vil Rosberg-Hamilton-kampen stå som en af disse ikoniske rivaliseringer mellem teamkammerater.

- Formel 1 har brug for kontroverser på og uden for banen. Og vi vil ikke være for kontrollerende eller for forretningsagtige i at glatte ud i offentligheden.

- Ingen har lyst til at læse overskriften ‘bedste-kammerater Rosberg og Hamilton prøver at undgå hinanden til fordel for brandet’. Du er nødt til at acceptere, at det er en del af sporten, siger Toto Wolff.

Lewis Hamilton tager Kevin Magnussen med en omgang. (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton tager Kevin Magnussen med en omgang. (Foto: Jan Sommer)
 

En befriende udmelding fra Mercedes-chefen i en paddock, hvor en hær af pr-folk oppasser kørerne, og hvor Red Bull og Ferrari har indhentet en stor del af tyskerens forspring.

Nico Rosbergs kontrakt udløber efter denne sæson, men der forhandles i øjeblikket en ventet forlængelse med Mercedes.

Kevin Magnussen under Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Miraklet udeblev for Kevin: Ferrari-bommert koster Vettel sejren

Efter to Hamilton-sejre i træk er der fornyet spænding om VM-trofæet, hvor blot ni point adskiller Mercedes-duen med 14 resterende løb igen.

Red Bull og Ferrari nærmer sig dog og har lukket en stor del af hullet til de suveræne tyskere. De skal bare gøre arbejdet helt færdigt.

Toto Wolff hev fat i Kevin Magnussen efter lørdagens træning for at dobbeltjekke, at danskeren var okay efter sit crash. (Foto: Jan Sommer)
Toto Wolff hev fat i Kevin Magnussen efter lørdagens træning for at dobbeltjekke, at danskeren var okay efter sit crash. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen smadrede sin Renault-racer ret kraftigt i den tredje træning forud for Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin forklarer sit crash: Den tog røven på mig

I Monaco kostede Red Bull-mekanikerne Daniel Ricciardo sejren - i Montreal traf Ferrari (igen) en tvivlsom beslutning med at give Sebastian Vettel et ekstra pitstop i forhold til Mercedes.

- I bagklogskabens klare lys skulle vi måske have gjort det anderledes, men det er en beslutning, vi træffer som et team. Det er altid nemmere bagefter, sagde Vettel på pressekonferencen efter løbet.

Imens teamchefen Maurizio Arrivabene i paddocken konstaterede, at Ferraris beslutning var forkert.

Udgangspunktet var ikke det nemmeste, men Kevin Magnussen føler, at han gjort, hvad der har været forventet af ham hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin gør status: Jeg har leveret

Rosberg kom aldrig igen efter sin dårlige start - her bliver han afvist af Verstappen:

Kevin Magnussen er en populær herre i Canada. Han blev nærmest overfaldet af autografjægere, da han på sin 'trackwalk' passerede et par busser fyldt med fans. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin klar til at skrotte 2016-racer

11 kommentarer
Vis kommentarer