Annonce:
Annonce:

Mercedes-dominansen slut: Haas' motor på samme niveau

Efter besøg på powerbaner som Shanghai og Bahrain står det klart, at særligt Ferrari-motoren er på omgangshøjde med Mercedes

Annonce:
Følg Formel 1

SOCHI (Ekstra Bladet): Mercedes’ motorenhed har været i særklasse, siden V6-hybridenheder blev indført. I de foregående tre sæsoner har sølvpilene vundet 51 af 59 grandprixer, mens Red Bull og Ferrari kun er kommet til fadet, når tyskerne fejlede.

Motordominansen er imidlertid ved at være ovre. Til glæde for især Ferrari og deres ene kundeteam med den nye motor Haas F1; Sauber benytter hele 2017 sidste års udgave.

- Jeg tror helt bestemt, at Ferrari er på niveau med Mercedes. Og Renault er meget tæt på. Vi har kun en fordel i forhold til Honda, mener Sergio Perez, der i sin Force India har glæde af Mercedes-hestekræfter.

Senest vandt Ferrari på powerbanen i Bahrain, og selv med det nye aerodynamiske reglement til denne sæson er motoren og hybridsystemets effektivitet altafgørende.

Annonce:

- I år med disse biler betyder motorerne endnu mere end tidligere. Du bruger længere tid med med fuld kraft. Ferrari og Renault har helt sikkert taget et kæmpe skridt frem for at fange Mercedes, siger mexicaneren.

Sammen holdning har Haas’ teamchef:

- Min fornemmelse er, at de er på samme helt samme niveau. Nogle gange har Mercedes måske et par ekstra hurtige omgange, som de kan køre et begrænset antal omgange. Det virker i kvalifikation, og jeg ved ikke præcist, hvad de gør.

- I løbet har vi intet at udsætte på Ferrari-motoren. Vi ved fra GPS-data, hvor vi er hurtige og langsomme i forhold til de andre, og det er ikke på grund af motoren, siger Günther Steiner. 

Hans danske kører har heller ingen klager:

- Vi har i hvert fald en rigtig god motor i løbstrim. Det er helt klart, så jeg er meget tilfreds, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Ifølge en undersøgelse fra det internationale motorsportsforbund FIA er motorenhederne fra Mercedes, Ferrari og Renault inden for 0,3 sekunder af hinanden.

61918603.jpg 

Hos Red Bull, som kører med Renault, er Max Verstappen ikke helt overbevist.

Annonce:

- Jeg gad godt bytte for en dag, og så ville alle have en anden mening.

- Mercedes har en indstilling, hvor de kan skrue op. I løb kan de ikke bruge den så meget, fordi du kan ikke køre med motoren sådan hele løbet, siger hollænderen.

Tyskerne har været mistænkt for at brænde olie af sammen med benzin i den særlige indstilling brugt under tidtagning, hvilket reglerne ikke tillader. Beviser har der ikke været nogen af.

Det internationale motorsportsforbund FIA vil dog i reglementet til næste år inkludere yderligere foranstaltninger for at sikre, at olie ikke bliver brugt som brændstof.

Mercedes forklarer sin fordel under tidtagning med et særligt såkaldt ‘engine map’ (et stykke software, som definerer, hvordan motoren leverer sin kraft), der giver ekstra hestekræfter på en enkelt omgang.

Rødglødende Grosjean og kølig Kevin: Bremseproblemer udstiller Haas-duo

McLaren-Honda-nedtur når nye dybder

Kevin til F1 med stil: Fra lavpris til jetset

Problemet fundet: Derfor gik Kevin i stå i ørkenen

Kevin Magnussen viste god fart under første træning:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: