Mercedes frygter ny Ferrari-sejr i Kina

De forsvarende Formel 1-verdensmestre anerkender, at de må oppe sig, hvis de skal holde Ferrari fra fadet i Kina, efter Ferrari meldte sig ind i VM-kampen med sejren i Malaysia

Mercedes har været i tænkeboksen over nederlaget i Malaysia og lover nu forbedringer inden det kinesiske grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mercedes har været i tænkeboksen over nederlaget i Malaysia og lover nu forbedringer inden det kinesiske grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Efter Sebastian Vettel tildelte Mercedes det kun fjerde nederlag, siden Formel 1-reglerne senest ændredes i 2014 og det første siden august sidste år, har Mercedes-teamet måtte lægge hovederne i blød for at analysere, hvor det gik galt for dem i Malaysia.

Se også: Tidligere FIA-boss: Formel 1 styrer mod et kollaps

- Vi forlod Malaysia med masser at tænke over. Det er muligt, at det var et godt resultat for sporten - men for os var det et 'wake-up call'. Det er ikke noget, der må ske igen og igen, og selv om vi havde to på podiet, så har vi kigget meget nøje på de områder, hvor vi kan forbedre os, siger Mercedes-direktør Toto Wolff til Sky Sports.

- Vores modstandere har i den grad forbedret sig, og derfor bliver vi nødt til at forbedre os endnu mere. Som vi har sagt siden Melbourne, så forventer vi en kamp over hele sæsonen om begge verdensmesterskaber, og vi må og skal udnytte enhver mulighed.

Se også: Vettel lugter blod: Store Ferrari-øjeblikke i vente

Det er derfor med en erklæring om, at de skal have 'en bil der kan præstere på alle baner og under alle forhold', Mercedes nu går det kinesiske grandprix i møde. Derfor lover holdet også omfattende opgraderinger på bilen til grandprixet i Shanghai.

- Det står nu helt klart, at konkurrencen i år er benhård, så vi knokler alt det, vi kan for at klemme bedre performance ud af bilen, siger teknisk direktør Paddy Lowe.

- Vi har en helt række aerodynamiske forbedringer klar til Shanghai og går stadig efter at forbedre ydelsen i forhold til Malaysia. Men banen i Kina er også noget anderledes, og vi regner også med, at temperaturen er noget lavere, hvilket stiller andre krav til bilerne, end Sepang, siger Lowe.

Se også: Hamilton: 'Hvad tænker Alonso på?'

Trods den øgede konkurrence fra Ferrari, har den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton en god fornemmelse inden grandprixet i Shanghai.

- Banen er en helt anden udfordring en Albert Park og Sepang - men det er en, jeg synes rigtig godt om, og som passer min kørestil rigtig godt. Jeg vandt løbet sidste år, og jeg er kun sluttet uden for podiet to gange, så mit mål er helt klart at stå øverst på podiet igen, siger Hamilton, som vandt løbet i 2008, 2011 og 2014.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere