Mercedes kimet ned: Alle vil have verdensmesterens sæde

- Næsten halvdelen af Formel 1 har ringet. Eller flere! Jeg besvarer konstant telefonen, siger Niki Lauda

Ganske vist kom Nico Rosbergs pludselige karriere-stop som et decideret chok for Mercedes, men det skorter ikke på interessen for at overtage verdensmesterens Mercedes.

Sociale medier har siden fredag flydt med jokes om, hvordan typer som Fernando Alonso har faldbudt sig for at komme i betragtning. Vittighederne er virkelighed, for Mercedes-ledelsen er blevet kimet ned af Formel 1-stjernerne. 

- Næsten halvdelen af Formel 1 har ringet. Eller flere! Jeg besvarer konstant telefonen, siger Mercedes' æresformand Niki Lauda til Gazetta dello Sport.

Lauda er stadig 110 procents racerkører til sit inderste. Han tog selv en pause på tre år, inden han vendte tilbage og vandt sin tredje titel. Alligevel har han meget svært ved at forstå, hvorfor et verdensmesterskab ikke straks udløser ønsket om at vinde to.

- Jeg tog det ikke godt. Jeg forventede det ikke. Ingen hos Mercedes kunne forestille sig, at han sagde 'nu er det nok'. Til at begynde med troede jeg ikke på ham.

- Nico, sagde jeg til ham. Tager du pis på mig? Er det en joke. Men han sagde, helt seriøst, at det var sandt. Virkelig ufatteligt, lyder det fra den altid bramfri østriger.

15.23544098.jpg 

Til et Mercedes-arrangement lørdag i Tyskland jokede teamchefen Toto Wolff om situationen.

- De eneste kørere, som endnu ikke har ringet, er Kvyat og Kimi ...

- Alle andre har ringet - inklusiv Pastor Maldonado! Selv kørere, som er på kontrakt. De vil alle køre for Mercedes, sagde teamchefen ifølge Auto-Motor-und-Sport.

Mandag sætter Mercedes-ledelsen sig ned og vurderer situationen.

- Vi har vores junior-kørere. Men der er andre mere erfarne muligheder. Vi kigger på deres kontrakter og træffer så en beslutning, siger Toto Wolff.

Kort sagt kan Mercedes gå tre veje.

De kan sprænge banken og forsøge at købe en superstjerne som Fernando Alonso eller Daniel Ricciardo fri. Alternativt kan de indgå en aftale med et af sine kundeteam om Valtteri Bottas eller Sergio Perez.

Eller de kan benytte en af juniorkørerne Esteban Ocon eller Pascal Wehrlein som nødløsning - formentlig vurderes begge dog til at være for uerfarne til at danne makkerpar med Lewis Hamilton.

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

Eksperter: Her er Rosbergs afløser

Det siger rivalen Hamilton om Rosbergs chok-exit

Læs Rosbergs afskedsbrev: Derfor stopper jeg

Rosbergs chokerende stop: Se Kevins hilsen til verdensmesteren

Formel 1-chok! Verdensmesteren stopper

Se højdepunkterne fra 2016-sæsonen:

86 kommentarer
Vis kommentarer