Mercedes på kollisionskurs mod ny teamkrig

Sammenstødet i Barcelona stiller nye spørgsmål ved, om Lewis Hamilton og Nico Rosberg kan være holdkammerater

Lewis Hamilton på vej til starten ved grandprixet i Barcelona (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton på vej til starten ved grandprixet i Barcelona (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Kan Lewis Hamilton og Nico Rosberg være teamkammerater?

Det spørgsmål må Mercedes-ledelsen nok engang stille sig, efter deres kamphaners seneste og hidtil værste batalje på banen, siden de blev teamkammerater i 2013.

Dommerne endte med at kalde deres crash i fjerde sving på Circuit Barcelona-Cataluyna for et hændeligt uheld (‘racing incident’), men ikke desto mindre smed de en rigtig god chance for en dobbeltsejr væk.

På dagen, hvor tyskeren kunne have tangeret McLaren-Hondas legendariske rekord fra 1988-sæsonen med 11 grandprix-sejre i træk til teamet.

- Det var en fejlbedømmelse, erkender Kevin. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hak i kortet til Kevin: Straffet for Palmer-overhaling

Efter en problemfyldt start på sæsonen startede Lewis Hamilton endelig på pole-position, hvilket Nico Rosberg fravristede ham allerede i første sving.

I sving fire kom briten med mere fart bagfra, blev tvunget ud i græsset, og da raceren begyndte at spinne, tog han teamkammeraten med i farten ud i grusset.

Nico Rosberg i Mercedes nr. 6 og Lewis Hamilton i nr. 44 endte i gruset. Begge biler udgik. (Foto: Jan Sommer)
Nico Rosberg i Mercedes nr. 6 og Lewis Hamilton i nr. 44 endte i gruset. Begge biler udgik. (Foto: Jan Sommer)
 

Duoen har haft kontakt før - ikke mindst på Spa i Belgien i 2014, hvor Hamilton udgik sidst i løbet - men indtil søndag havde de aldrig taget hinanden af på ren Senna-Prost-maner.

Teamet forklarede situationen med, at Nico Rosbergs motor ikke var på maksimal indstilling, hvorfor Lewis Hamilton havde fartoverskuddet til overhaling.

Mercedes-formanden Niki Lauda gav, mens løbet stadig var i gang, Hamilton skylden. Hvilket teamchefen Toto Wolff ikke var enig i.

- Niki har sine egne holdninger, og det er fair nok. Men når du ikke har alle data og endnu ikke har talt med kørerne, vil billedet være lidt anderledes.

- Vi lader vores kørere ræse mod hinanden, og det er, hvad der sker. Nogle gange. Vores holdning er, at det ikke var nogens skyld.

Formel 1 Se Mercedes-stjerner køre hinanden af banen

Den førende kører i VM-stillingen var knap så enig:

- Jeg så, Lewis komme tættere på, så jeg gjorde som en racerkører og lukkede døren så tidligt, jeg kunne. Jeg gjorde, det klart, at der ikke var plads, så jeg blev meget overrasket over, at han gik efter den.

- Dommerne kaldte det et hændeligt uheld, så det accepterer vi. Og lader den ligge der, siger Rosberg.

Den er svær at tro på med de tidligere gokart-kammeraters historik…

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Få Formel Ekstra-eksperternes dom over Mercedes-krigen

50 kommentarer
Vis kommentarer