Mercedes stopper samtaler: Han ligner Rosbergs afløser

Sauber var langt henne i forhandlingerne om at tilknytte Pascal Wehrlein, men nu har Mercedes bremset samtalerne, da den unge tysker meget vel skal erstatte Nico Rosberg

Et af de mest eftertragtede sæder i Formel 1 står pludselig ledig efter Nico Rosberg karrierestop - og hos Mercedes har man travlt med at udfylde pladsen.

Timingen for verdensmesterens bratte afsked er mildest talt udfordrende for det tyske team, der erkender, at jagten på en afløser er et vanskeligt foretagende.

De store profiler i Formel 1-feltet har for længst fået forhandlet deres kontrakter på plads for den kommende sæson, og det har efterladt Mercedes med få alternativer på hånden – medmindre vinderen af årets konstruktør-VM vil spendere dyrt.

Lige nu peger meget i retning af, at erstatningen for Rosberg skal findes i egne rækker. Pascal Wehrlein, der i 2016 har været udlejet fra Mercedes til Manor-teamt, er ifølge motorsport.com endt som topkandidat til at blive partner med Lewis Hamilton i 2017.

Den formodning er ikke blevet mindre af, at Mercedes-boss Toto Wolff tirsdag fortæller, at teamet har bremset samtaler med Sauber, der ellers var i vælten til at overtage Wehrlein på en lejeaftale.

- Forhandlingerne mellem os og Sauber er langt fremme. I de seneste par uger har jeg haft gode samtaler med dem. Men på grund af den nye situation er de foreløbig sat i bero, siger Wolff til nyhedsbureauet DPA ifølge motorsport.com.

58601839.jpg

Modig beslutning
Mercedes-chefen har ikke lagt skjul på, at han er stor beundrer af Wehrlein, der i den forgangne sæson formåede at score point til Manor-teamet.

En bedrift, der må betegnes som sensationel i forhold til holdets minimale materielle styrke. Alligevel understreger Wolff dog, at det for alle parter ville være mest optimalt, hvis den 22-årige tysker kunne modnes på et mindre team, inden han er helt klar til det øverste trin.

- Pascal er en ambitiøs ung mand. Han har store mål, og vi deler disse mål. Det er derfor, han er del af vores udviklingsprogram. Han har haft et år hos Manor, og hvis jeg kunne få et juleønske opfyldt, ville det være, at han kunne få endnu et år eller to hos et team i midterfeltet. Men jeg får ikke noget juleønske opfyldt i år, siger Wolff med henvisning til, at tiden har overhalet ham og Mercedes.

- Derfor skal vi stile efter et godt kompromis. Og ligesom Nico (Rosberg, red.) tog en modig beslutning, er vi måske også nødsaget til at tage et modigt valg, siger Wolff.

Udover Wehrlein har Fernando Alonso også været nævnt som et varmt navn i forhold til at overtage Rosbergs plads.

Og selv om Toto Wolff ikke afviser, at man kan ende med at stå i en situation, hvor et køb af en rutineret kører vil være en løsning, har Mercedes-chefen også ytret, at man som udgangspunkt ønsker at respektere de kontrakter, der allerede er på plads i feltet.

Han vedkender dog, at Alonsos meritter og rutine er af sådan en karat, at han ikke kan meldes ud af kapløbet. Det fremgår af et interview med Sky Sports.

- Man må have Fernando med i overvejelserne. Han er en kører, jeg har stor respekt for. Han kombinerer talent, hurtighed og erfaring. Det hele er der. Men han har kontrakt med McLaren-Honda i øjeblikket, og vi er nødt til at overveje alle vores muligheder, siger Wolff.

Ikke alt er gået godt for Wehrlein i denne sæson - se ham køre af banen på Silverstone her:

Mercedes: Vi går næppe efter superstjernerne

Har F1's mest eftertragtede sæde, men: Vi har travlt!

Læs Rosbergs afskedsbrev: Derfor stopper jeg

Det siger rivalen Hamilton om Rosbergs chok-exit

67 kommentarer
Vis kommentarer