Mere Magnussen-medvind: Tilbage på prestigefyldt liste

Kevin Magnussen er atter at finde på Formel 1s power ranking-liste, der består af de kørere, som har præsteret bedst ved deres seneste tre løb

Kevin Magnussen er tilbage på Formel 1s 'power ranking-liste' efter at have været fraværende siden sæsonens fjerde grandprix i Baku, hvor danskeren måtte rejse hjem uden point.

Det fremgår af Formel 1s hjemmeside.

Placeringerne på power ranking-listen bliver afgjort af Formel 1's eksperter, der vurderer kørernes præstationer i deres tre seneste løb, og i vurderingen bliver der også taget højde for, hvilke biler kørerne sidder i.

Kevin Magnussen er strøget direkte ind på listens sjetteplads - to pladser bedre end Haas-holdkammeraten, Romain Grosjean, som ligeledes har vundet vej til listen efter at have været helt ude i en periode.

Forklaringen lyder, 'at Magnussen har trukket det største læs og ledt sit hold ud af sumpen.'

Magnussen i medvind
At danskeren igen er tilbage i det fine selskab skyldes hans præstationer ved de to seneste løb, først i Frankrig, hvor han blev nummer seks, og senest i Østrig, hvor han fik en flot femteplads.

Sidstnævnte grandprix  blev i øvrigt  Haas-teamets bedste Formel 1-grandprix nogensinde, da det var første gang, holdet fik to biler i top fem.

Ved samme løb sikrede han sig desuden syvendepladsen i den samlede stilling, der er kendt som 'best of the rest-verdensmester,' fordi kørere som ikke sidder i en Mercedes, Ferrari eller en Red Bull ikke spås en jordisk chance for at komme i top-6.

Kevin Magnussen til pressemøde inden Østrigs grandprix på 'Red Bull ring' i Spielberg i Østrig, hvor det blev til en flot femte plads til danskeren, der nu ligger på syvendepladsen i den samlede F1-stilling. Foto: Ronald Zak/AP Formel 1 Super-weekend falder perfekt: Så hurtigt kan Kevin score ny F1-aftale

'Kevin Magnussen har været ude af top ti siden Baku efter ellers at have startet sæsonen som den højest rangerede kører som følge af nogle fænomenale løb. Mens Canada var en hård weekend for holdet, kæmpede Haas sig tilbage i Frankrig og Østrig med Magnussen i spidsen.'

'Hans holdkammerat havde indtil sidste weekend ikke fået nogen point, så det har været Magnussen, der har trukket det største læs, og det er styrken i hans karakter og hans positivitet hele vejen igennem, der har ledt holdet ud af sumpen,' lyder det i begrundelsen for Kevin Magnussens placering.

Top 10-listen toppes af Max Verstappen, som er rykket fem pladser frem. Lewis Hamilton er derimod rykket tre pladser tilbage, så han lige nu ligger på fjerdepladsen.

Top 10

1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Valtteri Bottas
4. Lewis Hamilton
5. Sebastian Vettel
6. Kevin Magnussen
7. Carlos Sainz
8. Romain Grosjean
9. Daniel Ricciardo
10. Esteban Ocon

Kilde: Formula1.com

Foto: Imago sport/ALL OVER PRESS
Foto: Imago sport/ALL OVER PRESS
 

Kevin Magnussen til pressemøde inden Østrigs grandprix på 'Red Bull ring' i Spielberg i Østrig, hvor det blev til en flot femte plads til danskeren, der nu ligger på syvendepladsen i den samlede F1-stilling. Foto: Ronald Zak/AP Formel 1 Super-weekend falder perfekt: Så hurtigt kan Kevin score ny F1-aftale

Formel 1 Hylder Kevins rival: Udskældt F1-stjerne straffer kritikere

Günther Steiner og Toto Wolff hygger på startgridden før Østrigs Grand Prix. Foto: pixathlon/REX/All Over Press Sport og Spil Debriefing fra Østrig: Hvornår ringer McLaren til Kevin?

Kevin Magnussen forlader Københavns Byret, efter mandagens retsmøde, hvor han for første gang skulle afgive forklaring i en betændt sag, hvor hans tidligere manager, Dorte Riis Madsen, påstår, at hun er berettiget til 20 procent af racerkørerens bruttoindtægter fra 1. september 2015. Foto: Jan Sommer Formel 1 Kevins advokat til angreb: Fejlagtigt rådgivet

38 kommentarer
Vis kommentarer