Midt i McLaren-dramaet: Button havde vilde OL-planer

Jenson Button overvejede at kaste sig over en helt nu sportsgren, da hans Formel 1-sæde var i fare i sidste sæson

Kevin Magnussen og Jenson Button kæmpede om at blive i Formel 1-feltet op til denne sæson, og selv om Kevin nu er tilbage for en bemærkning, blev det dengang briten, der trak det længste strå hos McLaren. (Video: Jonas Ryefelt)

Jenson Buttons sæde var i sidste sæson brandvarmt, efter det blev klart, at Fernando Alonso skulle være ny førstekører hos McLaren-Honda.

Men Button klarede skærene lige for næsen af det danske håb Kevin Magnussen og kunne dermed fortsætte i motorsportsverdenens fornemste klasse.

Briten var dog længe i tvivl om sin fremtid og overvejede derfor kraftigt at gå helt nye og overraskende veje i sin sportskarriere. Den tidligere Formel 1-verdensmester er nemlig en fanatisk triatlet og overvejede at kæmpe for en plads til OL i Rio i 2016.

- Jeg tænkte helt klart på Rio, men så ombestemte jeg mig. Først og fremmest er jeg alt for gammel - jeg er cirka 10 år ældre end Brownlee-brødrene - så jeg ville ikke have en chance, siger den 35-årige brite til Daily Mirror.

Kevin Magnussen blev nr. 2 sidste sæson i Australien - så godt går det nok ikke i år (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 14:51 Frygter ikke for Kevin Magnussens comeback

Se også: Angriber Alonso: Hvor var respekten?

- Jeg er en temmelig god amatøratlet, men dem der er på toppen af deres ydeevne som professionelle har et helt andet niveau end mig, siger Button.

Jenson Button tilbragte sidste år en dag med de britiske triatlon-håb Jonathan og Alistair Brownlee på et fitness-laboratorium og her kom det frem, at han var i næsten lige så god form, som det to jernmænd. De skulle dog bruge væsentlig mindre energi for at nå det samme resultat.

Fernando Alonso fik næppe stød, og kørerne boykotter næppe første løb i Australien, men McLaren kunne have gjort sig selv en tjeneste ved at melde mere klart ud om ulykken. (Foto: Allover) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 20:53 Bizarre McLaren-rygter er selvforskyldte

Fernando Alonso mener selv, at han er klar til at gøre comeback i McLaren-raceren i Malaysia. (Foto: AP) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 22:08 Kevin bænkes snart igen: Alonso melder sig klar

Selv om Button har skrinlagt sine olympiske drømme vil han dog fortsætte med at dyrke løb og triatlon på et højt nivaeu.

Den 26 april skal han løbe London Marathon for at samle penge ind til kræft-forskning. Her vil han forsøge at slå sin imponerende personlige rekord på 2 timer og 58 minutter.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere