Millionerne ruller: Sikrer sig sidste Formel 1-sæde for kæmpebeløb

Williams kunne ikke sige nej til russisk tilbud og dropper veteran

Sergey Sirotkin har snuppet det sidste ledige sæde i Formel 1-feltet (Foto: Jan Sommer)
Sergey Sirotkin har snuppet det sidste ledige sæde i Formel 1-feltet (Foto: Jan Sommer)

Hvem kan sige nej til 111 millioner kroner?

Det kunne verdens tredjemest vindende Formel 1-mandskab, Williams, ikke.

Derfor har den 22-årige russer Sergey Sirotkin snuppet den sidste ledige plads i Formel 1, og det er sket for næsen af den polske veteran Robert Kubica, som efter syv års pause ellers var kørt i stilling til et comeback i den fornemste af alle klasser

Det er BBC, som kan fortælle, at Williams har foretrukket den 10 år yngre russer efter at have analyseret på tiderne fra testen i kølvandet på Formel 1-finalen i Abu Dhabi i de sidste dage i november.

Umiddelbart så det ellers ud til på omgangstiderne, at Robert Kubica havde kørt hurtigere end Sergey Sirotkin, men de var på forskellige dæktyper.

Det er Williams' egen beslutning, så mon ikke at de mange penge har spillet ind, fordi det er almindeligt kendt, at Williams har ondt i økonomien.

Efter at Toro Rosso droppede en anden russer Daniil Kvyat, har den russiske Formel 1-bane i Sochi arbejdet hårdt i kulissen på at få en ny russer med i feltet. Sochi har ikke kun haft en finger, men en hånd med i bestræbelserne på at strikke et tilbud sammen, som Williams ikke kunne afslå.

Williams stod og manglede en afløser for Felipe Massa, der efter sidste sæson måtte droppe at gå på pension, da Mercedes med verdensmester Nico Rosbergs pludselige karrierestop kom i bekneb og hentede Williams finske stjerne, Valtteri Bottas, ind som afløser.

Med Sergey Sirotkin på plads i det sidste ledige sæde vil Williams i den kommende sæson have Formel 1-feltets klart yngste makkerpar, da teamkollega Lance Stroll, Canada, først i slutningen af året vil fylde 20 år.

Williams, der igennem tiderne ellers har 'fostret' syv Formel 1-verdensmestre, er blevet en skygge af sig selv, og seneste VM-triumf er tilbage i 1997, hvor en god bekendt af Danmark, canadieren Jacques Villeneuve, vandt VM-titlen.

Så sent som i sommer han deltog i Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København inviteret af vennen, Le Mans-kongen Tom Kristensen. De to var i tidligt i karrieren teamkolleger i Japan.

Desperat efter Formel 1-sæde: Klar til at lægge kassen

På nippet til sensationelt comeback: F1-veteran med gylden chance

Jagter sensationelt F1-comeback: Nu får han hjælp af verdensmester